Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 23.11.2024, 14:48
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Чи може «єдинник» продавати глінтвейн та гаряче вино?
adminДата: Неділя, 22.12.2019, 13:50 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи може «єдинник» продавати глінтвейн та гаряче вино?

Зима – час для продажу гарячого вина (глінтвейну). Проте податківці вважають, що така діяльність підлягає ліцензуванню, а отже, не може здійснюватися платниками єдиного податку

Податківці наголошують: зважаючи на те, що пп. 3 пп. 291.5.1 ПКУ платникам єдиного податку заборонено здійснювати діяльність з продажу підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додавання спирту) та столових вин), такий платник у разі продажу глінтвейну (або гарячого вина) має перейти на загальну систему оподаткування.

А якщо у виготовленні глінтвейну використовується лише столове вино? Податківці вважають, що і такий глінтвейн "єдинникам" продавати не можна. Ось як вони аргументують свою заборону.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю (ч. 20 ст. 15 Закону №481).

При цьому вино столове - це вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла. Залежно від вмісту цукрів столове вино поділяється на сухе, напівсухе, напівсолодке.Водночас п. 23 Правил №854 (Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями) визначено, що забороняється під час продажу алкогольних напоїв на розлив у закладах ресторанного господарства змішувати напої різних видів і марок, крім виготовлення коктейлів. Технологічні, калькуляційні картки на коктейлі погоджуються зі санітарно-епідеміологічною службою, затверджуються керівником підприємства, бухгалтером та скріплюються печаткою.

Крім того, відповідно до ДСТУ 4806-2007 "Вина. Загальні технічні умови" при виробництві вин виноградних використання цукру, води, ароматизаторів та барвників заборонено.Таким чином, податківці у ІПК від 04.12.2019 р. №1684/6/99-00-04-01-02-15/ІПК зазначають, що гаряче вино та глінтвейн (навіть виготовлені виключно зі столового вина) не підпадають під визначення столових вин, а є коктейлями.

Оскільки коктейлі ("гаряче вино", глінтвейн) не є столовими винами, суб’єкт господарювання, який планує їх виготовляти та здійснювати їх продаж, не може перебувати на єдиному податку і повинен здійснювати таку діяльність за умови наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

https://news.dtkt.ua/taxation/excise/59630
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet