Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 17.05.2024, 10:51
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Програмне забезпечення РРО повинно передбачати відображення (у фіскальних звітних документах акцизний податок)
Програмне забезпечення РРО повинно передбачати відображення
adminДата: Субота, 13.02.2016, 09:32 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Програмне забезпечення РРО повинно передбачати відображення у фіскальних звітних документах акцизний податок


В зв’язку з останніми податковими новаціями центри сервісного обслуговування (ЦСО), які здійснюють обслуговування касової техніки, повинні обов’язково передбачити в програмному забезпеченні функцію відображення суми акцизного податку відповідно до нових вимог закону.

Про це фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС Волині наголосили під час останньої зустрічі з представниками центрів сервісного обслуговування.

Розробляючи та встановлюючи відповідне програмне забезпечення, ЦСО повинні врахувати, що для платників акцизного податку - суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію пального, адвалорну ставку акцизного податку (5 відс.) змінено на специфічну ставку - 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару. Норма набрала чинності з 1 січня 2016 року відповідно до Закону №909.

В ГУ ДФС Волині наголошують: платники податків повинні врахувати, що також внесено зміни до статті 217 Податкового кодексу України щодо порядку обчислення податку з товарів, вироблених на митній території України, а також реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі. Так, згідно абзацу другого пункту 217.3 ст.217 Кодексу податок з товарів (продукції), реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі, на які встановлені ставки податку в іноземній валюті, сплачується у національній валюті і розраховується за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України, що діє на двадцятий день місяця, що передує кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), і залишається незмінним протягом звітного кварталу.

Тобто для розрахунку акцизного податку з роздрібної торгівлі пальним у першому кварталі 2016 року необхідно застосовувати курс євро, встановлений НБУ на 20 грудня 2015 року. За даними НБУ на 20.12.2015 1є = 25,462988 грн., відповідно для першого кварталу 2016 року ставка акцизного податку у гривнях за один літр реалізованого (відпущеного) пального дорівнюватиме – 0,042 євро х 25,462988 гривні.

Отже, для платників акцизного податку, що здійснюють роздрібну торгівлю пальним, змінився порядок нарахування та відповідно декларування акцизного податку. Враховуючи, що зазначені норми набрали чинності з 1 січня 2016 року, а базовий податковий період для сплати податку відповідає календарному місяцю (п. 223.1. ст. 223 Кодексу), обов’язок задекларувати та сплатити податкове зобов’язання за новими правилами виникає у платників починаючи з січня 2016 року.

Відтак, не пізніше 22 лютого поточного року платники акцизного податку - суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію пального, повинні подати декларацію акцизного податку, в якій відобразити податкові зобов’язання, розраховані відповідно до обсягів реалізованого (відпущеного) пального за ставкою 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) пального.

Довідково: 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016».



Прес-служба ГУ ДФС у Волинській області
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Програмне забезпечення РРО повинно передбачати відображення (у фіскальних звітних документах акцизний податок)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet