Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 03.05.2024, 00:34
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Де зберігати гроші за відсутності скриньки,навіщо цінники (та як правильно програмувати реєстратор)
Де зберігати гроші за відсутності скриньки,навіщо цінники
adminДата: Субота, 21.11.2015, 19:18 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Де зберігати гроші за відсутності скриньки РРО, навіщо потрібні цінники та як правильно програмувати реєстратор


ГУ ДФС у Черкаській області продовжує доводити платникам актуальні питання-відповіді з бази «ЗІР». На часі – питання застосування реєстраторів розрахункових операцій.

1. Яким чином підприємець зберігає готівку на місці проведення розрахунків, якщо РРО не обладнаний скринькою для зберігання коштів?

Відповідь: Якщо реєстратор розрахункових операцій (РРО), розташований на місці проведення розрахунків, не обладнаний скринькою для зберігання готівкових коштів, то таку готівку можна зберігати в сейфі, проте таку ситуацію суб’єкту господарювання необхідно обумовити у внутрішньому наказі. При цьому в сейфі, розміщеному на місці проведення розрахунків, повинна зберігатися лише виручка проведена через РРО.

2. Чи обов’язково при реалізації товарів чи наданні послуг використовувати цінники?
Відповідь: Відповідно до п.8 ст.3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані реалізовувати товари (надавати послуги) за умови наявності цінника на товар (меню, прейскуранта, тарифу на послугу, що надається) у грошовій одиниці України.

3. Яким чином підприємець повинен проводити програмування кількості найменування товарів на господарській одиниці, якщо РРО дає змогу запрограмувати обмежену кількість найменувань товару?

Відповідь: Відповідно до п.3 ст.3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями (далі – Закон) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та /або безготівковій формі (із застосуванням платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО), включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування. Суб’єкти господарювання повинні проводити розрахункові операції через РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості (п.11 ст.3 Закону).
Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій визначено перелік моделей, більшість з яких забезпечує попереднє програмування понад 3000 найменувань товарів. За умови застосування електронних контрольно-касових реєстраторів кількість попередньо запрограмованих товарів взагалі необмежена.

Пропонуємо зацікавленим власникам РРО переглянути спеціальний вебінар ГУ ДФС у Черкаській області з питань застосування РРО та ведення обліку ФОП. Він відбувся 13 листопада ц.р. Консультації надавали начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок ГУ ДФС у Черкаській області Оксана Гришко та головний державний ревізор-інспекторуправління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Черкаській області Катерина Бас.

Відео знаходиться тут

http://ck.sfs.gov.ua
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Де зберігати гроші за відсутності скриньки,навіщо цінники (та як правильно програмувати реєстратор)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet