Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Понеділок, 06.05.2024, 08:13
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Санкції за порушення Закону про РРО: що нового
Санкції за порушення Закону про РРО: що нового
adminДата: П`ятниця, 24.07.2015, 13:51 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Санкції за порушення Закону про РРО: що нового


Тимчасово звільняються від санкцій за порушення Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон про РРО):

суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою в установленому порядку; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) — до 1 липня 2015 року.
Водночас санкції за порушення вимог Закону про РРО у період із 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб’єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, уключених до Державного реєстру РРО, і ввели в експлуатацію такі реєстратори в порядку, установленому Законом про РРО, до 1 січня 2016 року;

суб’єкти господарювання при виконанні операцій із купівлі-продажу іноземної валюти в разі, якщо ці операції виконуються не в касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків і небанківських фінансових установ із приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування — до 1 січня 2016 року.
Це передбачає Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» від 01.07.2015 р. № 569-VIII, який чинний із 23.07.2015 р.

Окрім того, цей Закон передбачає:

1. У разі встановлення протягом календарного року під час перевірки факту невідповідності в юридичних осіб на місці проведення розрахунків суми готівкових коштів сумі коштів, зазначеній у денному звіті, більше ніж на 10% розміру мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а в разі використання юридичною особою розрахункової книжки — загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня, тоді до суб’єктів, що здійснюють розрахункові операції, застосовують фінансові санкції:

учинене вперше — 1 гривня;
за кожне наступне вчинене порушення — 100% вартості проданих із порушеннями, установленими цим підпунктом, товарів (послуг).
2. Скасовано (п. 1 ст. 17 Закону про РРО) фінансові санкції у вигляді п'ятикратного розміру вартості проданих із порушеннями, установленими цим підпунктом, товарів (послуг).

3. Скасовано (п. 5 ст. 17 Закону про РРО) таке порушення, як недотримання вимоги збереження контрольної стрічки протягом трьох років.

4. За порушення вимог Закону про РРО до центрів сервісного обслуговування, що забезпечують гарантійний ремонт РРО, за рішенням контролюючого органу, який здійснює фактичні перевірки суб’єктів господарювання, у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО у строки, установлені Законом про РРО, і невведення в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб’єкта господарювання резервного РРО застосовуються фінансові санкції в розмірі п’яти мінімальних зарплат, установлених законом на 1 січня податкового (звітного) року.

5. На фізосіб-підприємців, які є платниками єдиного податку й не зареєстровані платниками ПДВ, не поширюються вимоги щодо обліку за місцем реалізації та зберігання за цінами товарів, які реалізовуються.

http://www.interbuh.com.ua/ru/documents/onenews/73511
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Санкції за порушення Закону про РРО: що нового
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet