Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 17.05.2024, 12:45
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Подання звітності з РРО в електронному вигляді
Подання звітності з РРО в електронному вигляді
adminДата: Понеділок, 22.07.2013, 11:42 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
? Який порядок передачі електронної звітності з РРО до податкових органів?


! Відповідно до пункту 7 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 №265/95-ВР (далі — Закон №265) суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднанні.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

Дані вимоги пункту 7 статті 3 Закону №265 суб’єкти господарювання повинні виконувати обов’язково з 1 січня 2013 року.

Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів ДПС затверджено наказом Мінфіну від 08.10.2012 №1057 (далі — Порядок №1057). Також цим наказом затверджені Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних.

Порядком №1057 вставлено, що копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуються на електронній контрольній стрічці касового апарату або в пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС. Модем встановлює з’єднання з інформаційним еквайєром (учасником платіжної системи національної системи масових електронних платежів з обмеженими функціями, який надає суб’єктам господарювання послуги з технічної підтримки, інформаційного обслуговування згідно з технологією зберігання і збору даних РРО для органів ДПС та отримав від НБУ висновок про відповідність зазначеним вимогам та правилам роботи) та передає набір даних.

Тому, виконання вимог щодо подання до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку звітної інформації можливе або шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних.

При цьому, застосовувати штрафні санкції за неподання звітності з РРО по дротових або бездротових каналах зв’язку податкові органи будуть починаючи з 01.01.2014 року (Закон України «Про внесення змін до розділу II Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» від 21.06.2013 № 357-VII).

http://24.golovbukh.ua/ua/news/view/10125
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Подання звітності з РРО в електронному вигляді
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet