Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 03.05.2024, 05:58
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Платники єдиного податку, які реалізують технічно складні (побутові товари, зобов’язані застосовувати РРО)
Платники єдиного податку, які реалізують технічно складні
adminДата: Понеділок, 25.01.2021, 12:20 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Платники єдиного податку, які реалізують технічно складні побутові товари, зобов’язані застосовувати РРО

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що 01 січня 2021 року набув чинності розділ І Закону України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (далі – Закон № 1017-ІХ), яким внесені зміни до пункту 61 підрозділу 10 розділу XX «Інші перехідні положення» ПКУ.

Змінами передбачено, що з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 01 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Нагадуємо, що відповідно до статті 2 Закону №265/95-ВР термін «технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту» для цілей Закону №265/95-ВР вживається у значенні, наведеному в Законі України від 12.05.1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів».

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 року № 231 затверджений перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – Перелік №231).
Перелік складається з двох частин, які містять:
- перша – найменування груп товарів;
- друга – товарна позиція згідно з українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТ ЗЕД).

Перелік включає в себе наступні групи товарів:

1. Група 73 «Вироби з чорних металів»;

2. Група 84 «Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої; їх частини»;

3. Група 85 «Електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя;

4. Група 87 «Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання»;

5. Група 90 «Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; їх частини та приладдя»;

6. Група 91 «Годинники всіх видів та їх частини»;

7. Група 92 «Музичні інструменти; їх частини та приладдя»;

8. Група 95 «Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя».

Враховуючи викладене, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО та/або ПРРО з наданням відповідних розрахункових документів.

При цьому, РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/449159.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Платники єдиного податку, які реалізують технічно складні (побутові товари, зобов’язані застосовувати РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet