Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 17.05.2024, 13:36
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Застосування РРО при замовленні та доставці тов. споживачеві
Застосування РРО при замовленні та доставці тов. споживачеві
adminДата: Вівторок, 02.07.2013, 18:23 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Застосування РРО при замовленні та доставці товару споживачеві


Які дані зазначаються у розрахунковому документі у разі використання портативного РРО при доставці товару?

--------------------------------------------------------------------------------

Відповідно до ст. 3 Закону про РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані:

•проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій;
•видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.
Статтею 2 Закону про РРО визначено, що розрахункова операція — приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або у разі повернення товару (відмови від послуги) — оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

У випадках доставки товару покупцю суб’єкт господарювання зобов’язаний використовувати зареєстрований у встановленому порядку портативний РРО, який дає змогу проводити розрахункову операцію безпосередньо на місці реалізації товару, послуги.

Реєстрація РРО проводиться відповідно до Порядку № 614. Портативні РРО реєструються на загальних підставах, окремого порядку їх реєстрації чинним законодавством не передбачено.

Форми і зміст розрахункових документів, які мають видаватися при здійсненні розрахунків суб’єктами господарювання для підтвердження факту продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, визначено Положенням № 614.

Так, відповідно до п. 1 зазначеного Положення господарська одиниця — стаціонарний або пересувний об’єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції.

Отже, у разі використання портативного РРО при доставці товару у розрахунковому документі зазначаються не адреса господарської одиниці, а реквізити транспортного засобу, який виконує доставку товару споживачеві.

Перелік використаних документів
•Закон про РРО — Закон України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»
•Положення № 614 — Положення про форму та зміст розрахункових документів, затверджене наказом ДПА України від 01.12.2000 р. № 614
•Порядок № 614 — Порядок реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом ДПА України від 01.12.2000 р. № 614

http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/3807
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Застосування РРО при замовленні та доставці тов. споживачеві
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet