Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 26.04.2024, 19:57
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » За яких умов можна продавати власну продукцію без РРО?
За яких умов можна продавати власну продукцію без РРО?
adminДата: Понеділок, 06.08.2018, 16:37 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
За яких умов підприємства можуть продавати власну продукцію без РРО?

Податківці розповіли, коли слід застосовувати РРО при продажу продукції власного виробництва, а коли – ні

Податківці в індивідуальній консультації від 30.07.2018 р. №3321/6/99-99-14-05-01-15/ІПК нагадали про обов’язок суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО (ст. 3 Закону №265).

Проте відповідно до п. 1 ст. 9 Закону № 265 РРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) підприємствами усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування.

Тобто, якщо підприємство не належить до підприємств торгівлі та громадського харчування та не займається продажем технічно складних побутових виробів, то воно має право проводити розрахунки за власну продукцію без РРО.

При цьому проведення розрахунків повинно відбуватись у касах цих підприємств з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.Але якщо підприємство отримує виручку від продажу власної продукції через касу, то йому слід буде виконувати всі вимогиПоложення №148, в т.ч. порядку оприбуткування. За Положенням №148 оприбуткуванням готівки через касу є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів.

https://news.dtkt.ua/ua....oldmain
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » За яких умов можна продавати власну продукцію без РРО?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet