Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 16.05.2024, 17:40
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Хто буде платити за РРО для ФОПів— (відповідає міністр фінансів)
Хто буде платити за РРО для ФОПів—
adminДата: Субота, 14.12.2019, 21:47 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Хто буде платити за РРО для ФОПів — відповідає міністр фінансів

В інтерв'ю НВ Бізнес міністр фінансів України Оксана Маркарова розповіла, чи потрібно буде ФОПам платити гроші за РРО на мобільних телефонах

Як розповіла НВ Бізнес Оксана Маркарова, що через рік для готівкових розрахунків підприємцям потрібно буде ввести РРО. «Причому не так, як зараз — великі апарати, посередники, абонплата, а новітні програми в смартфоні», — сказала міністр.

За словами Маркарової, програма РРО буде безкоштовною. «Буде безкоштовна програма на сервері ДПС, у неї буде відкритий API, який будь-хто може використовувати. І будуть додатки, створені на цій базі. На сьогоднішній день ДПС тестує розробки. Буде 50 релевантних, так буде 50», — поділилася вона.

Але міністр зазначила, що можуть бути і платні варіанти програми РРО. «Вона викладена на сайті ДПС і має відкритий API. Однозначно, хтось розробить мобільні додатки з додатковими можливостями, і деякі з них будуть платними. Це як подача податкової звітності - можна це робити через кабінет платника податків на веб-сайті ДПС безкоштовно, можна через спеціальний сервіс, а можна — через мобільний додаток свого банку. Зазвичай плата за продукт передбачає його додаткову зручність, і це нормально, але безкоштовний доступ обов’язково повинен існувати», — пояснила Маркарова. 

Нагадаємо, 17 жовтня президет Володимир Зеленський підписав закони, які передбачають розширення з 1 жовтня 2020 року обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для низки категорій фізосіб-підприємців II-IV груп, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Загальні правила використання РРО для всіх платників єдиного податку II-IV груп почнуть діяти з 1 січня 2021 року одночасно зі збільшенням граничного обсягу доходу платників єдиного податку II групи з 1,5 млн до 2,5 млн грн. Передбачається запровадження програмних РРО, які можуть використовувати замість класичних РРО.

https://nv.ua/ukr....72.html
 
Форум » Касові апарати » Різне » Хто буде платити за РРО для ФОПів— (відповідає міністр фінансів)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet