Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 23.11.2024, 07:51
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
З 1 жовтня. Мінфін вводить нові правила для барів
adminДата: П`ятниця, 01.10.2021, 22:47 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
З 1 жовтня. Мінфін вводить нові правила для барів та ресторанів — як продаж алкоголю перетвориться на нездійсненний квест

З 1 жовтня набирає чинності наказ Міністерства фінансів, який вимагає вказувати у фіскальному чеку номери акцизних марок з кожної проданої пляшки алкоголю.

Детально про це нововведення у колонці для НВ Бізнес пише Олеся Остафієва, співвласниця Відьма-бару Лиса гора.

«Всьому виною наказ Міністерства фінансів України № 13 від 21.01.2016 р. в редакції наказу № 329 від 08.06.2021 р.», — пояснює вона.

«Якщо говорити простою мовою: раніше офіціант, отримавши замовлення, відразу вбивав його у планшет, програма автоматично розділяла його на замовлення для кухні та бару і відправляла кухарям і бармену „зустрічки“… Але з 1 жовтня, згідно з наказом Мінфіну, при замовленні алкоголю офіціант повинен не просто набрати його назву, а взяти відповідну пляшку, відсканувати штрих-код акцизної марки (аякщо немає сканера, а його зараз немає ні в кого, — вбити десятизначний номер вручну) і тільки після цього програма відправить „зустрічку“ на бар», — пише Остафієва.

При цьому, «якщо ж це коктейль і туди входять три алкогольні інгредієнти, то доведеться збігати до бармена, взяти відкриті пляшки (дай Боже, щоб кілька цифр на штрих-коді, бува, не відірвали відкриваючи пляшки) і набрати номери акцизних марок з усіх трьох пляшок. І головне: нічого не переплутати — інакше штраф», — резюмує ресторатор.

Остафієва підкреслює, що це нововведення — вже третій рівень контролю з боку фіскальних органів, з яким стикається ресторанний бізнес.

Перший — загальна система оподаткування та звітність за кожну одиницю проданої продукції (наприклад, пляшку лікеру, яка використовується для приготування 20 коктейлів, можна списати тільки після повного її витрачання).

Другий — обов’язок із серпня 2020 року вказувати в чеку код УКТ ЗЕД (українськакласифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності) для підакцизних товарів.

«І ось тепер новий рівень контролю — зазначення у фіскальному чеку номера акцизної марки проданої пляшки. […] Нововведення набирають чинності вже з 1 жовтня. Як розумієте, ані розробники РРО, ані розробники ресторанного ПЗ ще не оновили свій продукт під нові вимоги і „тестувати“, як воно працюватиме, ми зможемо за фактом. І „за фактом“ збирати штрафи за набиті гулі і помилки в адмініструванні цього процесу», — констатує ресторатор.

https://biz.nv.ua/ukr....et_lang
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet