Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 02.05.2024, 20:23
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Реєстрація,скасування реєстрації РРО » Добровільне та примусове скасування реєстрації РРО
Добровільне та примусове скасування реєстрації РРО
shumeyДата: Субота, 21.01.2012, 11:35 | Повідомлення # 1
Ранг 3
Група: Администраторы
Повідомлень: 63
Статус: Offline
Згідно Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. №614 (далі — Порядок №614), розрізняє добровільне та примусове скасування реєстрації РРО. Добровільне скасування відбувається лише за бажанням платника. Випадки примусового скасування обумовлені п. 2.12 Порядку №614, серед них — закінчення терміну служби, установленого в технічній документації на РРО, та закінчення визначених чинним законодавством термінів виведення з експлуатації РРО.

   Водночас Порядком доопрацювання електронних контрольно-касових апаратів, затвердженим рішенням Державної комісії з питань упровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарами і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України від 30.11.99 р. №11, установлено: якщо в експлуатаційній документації немає відомостей про термін служби електронного контрольно-касового апарата, він становить 7 років з моменту введення в експлуатацію, але не більше 9 років від дати випуску (п. 1.5).
Отже, коли в експлуатаційній документації до касового апарата немає відомостей про його термін служби, то такий термін становить 7 років із моменту введення в експлуатацію, але не більше 9 років від дати випуску.
Згідно з пунктом 2.13 Порядку №614 у випадках закінчення терміну служби, встановленого в технічній документації на РРО, та закінчення визначених чинним законодавством термінів виведення з експлуатації РРО орган ДПС за місцем реєстрації РРО повинен письмово попередити підприємство за місяць до настання терміну про необхідність скасування реєстрації РРО.

   Якщо підприємство самостійно не зніме з реєстрації такий РРО, то через місяць після закінчення терміну служби, установленого в технічній документації на РРО, або після закінчення визначених чинним законодавством термінів виведення з експлуатації РРО податківці мають право самостійно скасувати реєстрацію такого РРО, здійснивши відповідний запис у Книзі реєстраторів розрахункових операцій.
 
Форум » Касові апарати » Реєстрація,скасування реєстрації РРО » Добровільне та примусове скасування реєстрації РРО
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet