Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 28.03.2024, 23:58
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Реєстрація,скасування реєстрації РРО » Щодо зміни процедури реєстрації РРО
Щодо зміни процедури реєстрації РРО
adminДата: Середа, 04.09.2019, 15:09 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Щодо зміни процедури реєстрації РРО


З початку року працівниками Правобережного управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, яке об’єднує платників Новокодацького, Центрального та Чечелівського районів зареєстровано понад 2600 реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО), книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Як повідомили у секторі обслуговування платників, за рахунок запровадження електронного обміну документами між усіма суб’єктами відносин у сфері застосування РРО, виробник РРО, центри сервісного обслуговування (далі – ЦСО), суб’єкт господарювання, ДПС України та взаємодії інформаційних ресурсів ДПС України, усі реєстраційні дії відтепер здійснюються в електронній формі через Електронний кабінет.

Так, з 19.04.2019 набрали чинності зміни до наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», якими запроваджена спрощена процедура реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій (далі – книги ОРО).

Фактично введено новий порядок реєстрації РРО та книг ОРО, причому виключно за допомогою завірення всіх документів електронним цифровим підписом (КЕП - кваліфікаційний електронний підпис).

Зокрема, платник податків здійснює реєстрацію РРО та книги ОРО на базі однієї заяви без додатків. Заява подається до органів ДПС в електронній формі через Електронний кабінет.

Реєструвати в реєстрах нові РРО та ліцензовані для роботи з ними ЦСО - обов’язок виробника або постачальника такої техніки. У свою чергу ЦСО зобов’язаний направити до ДПС в електронній формі повідомлення про укладення договору на технічне обслуговування і ремонт касових апаратів.

Спочатку виробник заносить до реєстру свої ЦСО, потім включає РРО до реєстру. ЦСО відправляє до ДПС повідомлення про укладення договору з підприємством, де буде встановлений РРО. Потім користувач РРО подає заяву про реєстрацію касового апарату. Після цього ДПС повідомляє ЦСО про резервування фіскального номера. Дали ЦСО вводить апарат в експлуатацію і передає в ДФС відповідний акт і довідку про опломбування, а ДПС видає свідоцтво про реєстрацію.

Завідувач сектору обслуговування платників Правобережного управління Оксана Кореновська звернула увагу на розповсюджену помилку, яку припускають платники податків при заповненні реєстраційної заяви. Так, до початку реєстрації підприємство має повідомити податкову службу про об’єкти і господарські одиниці, де буде застосовуватися РРО (форма  № 20-ОПП). Усі розділи реєстраційної заяв1-РРО та 1-КОРО підлягають обов’язковому заповненню. Звернула увагу платників на те, що графа «ідентифікатор об’єкта оподаткування» розділу 3 заяви 1-РРО та розділу 4 заяви 1-КОРО заповнюється згідно з даними графи 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» повідомлення за формою № 20-ОПП, поданого до контролюючого органу відповідно до вимог п.63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

З питань, що виникають при реєстрації РРО та книг ОРО слід звертатися до Центрів обслуговування платників за адресами: Новокодацька державна податкова інспекція, вул. Театральна, 1-А, м. Дніпро, телефон: (0562)377-46-14; Центральна державна податкова інспекція, вул. Княгині Ольги, 22,  м. Дніпро, телефон: (0562)374-70-32; Чечелівська державна податкова інспекція, вул. Театральна, 1-А, м. Дніпро, телефон: (0562)377-46-18.Час прийому відвідувачів у ЦОП (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг): понеділок - четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., п’ятниця - з 9 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв., обідня перерва з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хв., субота та неділя - вихідні дні.

http://dp.sfs.gov.ua/media-ark/local-news/390690.html
 
Форум » Касові апарати » Реєстрація,скасування реєстрації РРО » Щодо зміни процедури реєстрації РРО
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet