Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 10.05.2024, 03:53
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » ПРРО » Гаджет замість класичного РРО.
Гаджет замість класичного РРО.
adminДата: П`ятниця, 25.01.2019, 22:15 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Гаджет замість класичного РРО.


13 червня 2018г. На засіданні Кабінету міністрів України Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив з ініціативою про створення понад сучасні касові апарати на базі смартфонов, планшетів і інших гаджетів. Мол касовий апарат це лахміття не кому не потрібне, а нові системи не потребуватимуть видачі паперового чека – всі чеки будуть в електронному вигляді, всі програми будуть безкоштовними і дані новини не потребуватимуть сервісних центрів.

З 1 вересня Кабінет міністрів починає пілотний проект і запрошує взяти участь що всіх бажають. Все, звичайно сказано принадно, але давайте розглянемо цю пропозицію по уважніше.

Що нового запропонували?

Всі чеки зберігатимуться в так званій хмарі ДФС. На сьогодні вже давно це існує, оскільки давно всі чеки передаються на сервер того ж ДФС.

Використання різних гаджетів з РРО для роботи підприємця давно вже теж не питання. Тисячі підприємців використовують різного плану комп'ютерні системи спільно з касовою технікою, у тому числі і для своїх потреб, де вживання такий законом не передбачено. Єдина новина - це електронний чек і не користуватися послугами сервісних центрів, але про це ми поговоримо нижче.

Як ви зрозуміли ні чого нового нам не запропонували.

Підприємецям.

Ну а тепер розглянемо все уважно з прикладами і цифрами. Ті, що всі бажають можуть взяти участь і тут виникає багато нюансів. Перше, що в законі про використання реєстраторів розрахункових операцій не передбачено видача електронного чека і це є вже порушення яке може спричинити штрафи. Означає треба набувати друкуючого пристрою, а його вартість мінімум 2500гр.

А плюс сюди вартість занепалого смартфона або планшета (навряд чи підприємець віддасть для роботи продавцям, гаджети якими сам користується) і пристрій, що забезпечує електронний підпис і шифрування даних чека те ціна комплекту мінімум 8300гр. При цьому мінімальна вартість касового апарату, який вже все робить, що хоче кабінет міністрів 4500гр. При цьому касовий апарат сем років працює, скільки пропрацюють всі ці гаджети в умовах холоди, жара, волога і інших не сприятливих умовах не думаю, що стільки. Ну це ще не все. У сучасних касових пристроях є фіскальна пам'ять, де зберігаються всі чеки і звіти за день за весь період роботи пристрою. Що вона дає в першу чергу підприємцеві? Виявляється дуже багато і найосновніше це захист від не обгрунтованих претензій недбайливих працівників фіскальної служби.

Тепер розглянемо таку ситуацію, що часто зустрічається: Пропав інтернет на робочій крапці (технічні проблеми у провайдера, відсутність мобільного інтернету або його маленька швидкість) сучасний РРО нагромаджує інформацію у фіскальній пам'яті три доби і як все нормалізувалося передав на сервер, якщо більше касова техніка блокується і далі через сервісний центр йде розблокування і передача даних. При цьому законодавчо немає в держави претензій до підприємця. А що робити коли введуть «супер сучасні РРО» де немає фіскальної пам'яті, як зможе виправдатися підприємець?

Хочу навести інший конкретний приклад. Так на одну з торгівельних крапок прийшли працівники Фіскальної служби з претензією, що РРО видає на сервер ДФС України спотворену в меншу сторону інформацію про денної виручки. Підприємець звернувся тут же в сервісний центр і його фахівці в течії 15 хвилин прибули на об'єкт. При працівниках податковою було показано, що інформація з касового апарату поступає на сервер, знятий звіт з фіскальної пам'яті за дні, що цікавлять їх, і почековий звіт по кожному дню. Таким чином були зняті всі підозріння з торгівельною точки.

Такі випадків не багато але вони бувають і тут виникає питання як захиститися підприємцеві якщо такий пристрій відсутній – ні як. Це пряма дорога до не обгрунтованих дій не порядних працівників перевіряючих служб і як наслідок до корупції. Ну а що торкається можна не користуватися сервісними фірмами те і тут багато питань тих, що стосуються самостійного введення в експлуатацію даного устаткування, його супроводи, вирішення різних питань що виникають під час роботи.

Сьогодні підприємці хто використовує РРО, а їх за даними ДФc близько 4%, мають можливість отримати підтримку в центрах сервісного обслуговування, а таким образам як рекламує цей уряд він залишається сам на едене зі своїми проблемами. У всьому світі і в тій же Європі касова техніка завжди пов'язана з такими організаціями і вартість в країнах Євросоюзу таких послуг від 20 до 50 євро в місяць. У Україні ця цифра значно менша. І ще одна передбачувана неприємність: Як відомо в Україні готують одних з кращих програмістів в світі.

Споживачам.

Перше на чому хочеться загострити увагу: Електронний чек як можна отримає людям похилого віку в яких немає смартфонов або ще гірше немає мобільних телефонів? Як електронний чек пред'явити ну на приклад в органах захисту прав споживачів або при гарантійному випадку. Ситуацій в житті досить багато де потрібний нормальний паперовий чек.

Підсумок.

Провідні фірми світу такі як: Olivetti, CASIO, Royal, SHARP, і багато інших ведуть розробки і виробництва касової техніки тому, що це «лахміття не потрібне не кому», в світі має попит. Провідні країни Європи і світу давним давно, за довго до України ухвалили фіскальні закони і не відміняють їх. Може треба боротися не із залізом, а удосконалити закони, що б бізнес не боявся використовувати касову техніку.

Директор ПП "СТЦ-Істок"

Бельський Едуард Жанович

https://www.facebook.com/permali....n__=K-R
 
Форум » Касові апарати » ПРРО » Гаджет замість класичного РРО.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet