Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Неділя, 28.04.2024, 14:14
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Сайт"Рожнятів-сервіс" » Різне » Гетманцев запропонував заборонити ФОПам третьої групи (надавати послуги)
Гетманцев запропонував заборонити ФОПам третьої групи
adminДата: Субота, 05.10.2019, 06:32 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Гетманцев запропонував заборонити ФОПам третьої групи надавати послуги


Заборона фізособам-підприємцям на третій групі надавати послуги може допомогти в боротьбі з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті зарплат, пише НВбизнес.

Про це нардеп від Слуги народу, глава комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Якщо говорити про третю групу, я не розумію, у чому проблема підняти поріг (ліміт доходу для третьої групи платників єдиного податку. - ред.). Якщо люди платять 5% від податкового навантаження, бізнес на загальній системі платить менше 5%, платить 2-3% від обороту. Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі, щоб це не можна було використовувати при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому", - зазначив він.

Пізніше Гетманцев написав в Facebook, що «доречно розглядати варіант підвищення ліміту з одночасним розглядом запобіжників, які не дозволять великому бізнесу надалі уникати сплати податків».

"Яких запобіжників? Відповіді на це питання поки немає. Давайте обговорювати разом — так само, як ми разом із бізнесом та громадськістю розглядаємо всі інші законопроекти. І ще раз наголошую — зміни у системі оподаткування не можуть бути за рахунок заборони роботи ФОПів, що надають послуги на єдиному податку", — додав він.

Нагадаємо, парламент 20 вересня ухвалив законопроекти №?1053?1 і №?1073, які вносять зміни в закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і до Податкового кодексу. Законопроекти передбачають розширення з 1 жовтня обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для низки категорій фізосіб-підприємців II-IV груп, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Загальні правила використання РРО для всіх платників єдиного податку II-IV груп почнуть діяти з 1 січня 2021 року одночасно зі збільшенням граничного обсягу доходу платників єдиного податку II групи з 1,5 до 2,5 грн. Передбачається запровадження програмних РРО, які можуть використовувати замість класичних РРО

https://u.to/QOp1Fg
 
Форум » Сайт"Рожнятів-сервіс" » Різне » Гетманцев запропонував заборонити ФОПам третьої групи (надавати послуги)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet