Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 04.05.2024, 08:45
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » SystemGroup » Як можна обійтись без РРО?
Як можна обійтись без РРО?
adminДата: Четвер, 04.08.2016, 06:55 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Як можна обійтись без РРО?


Два найпопулярніших питання, які задають підприємці консультаційної лінії SystemGroup після законодавчих змін 2015 р.: «Ми потрібен мені РРО»? та «Який РРО мені підійде?». У цій статті постараємося відповісти детально на обидва.

Кому і коли можна не використовувати РРО?

1) Оплата в банку по рахунку на р/р.

Якщо підприємець (інтернет-магазин та ін.) виписує рахунок, який сплачується покупцем у банківському відділенні, то використовувати РРО не потрібно. Єдиний момент: оплата повинна потрапляти на офіційний розрахунковий рахунок підприємства: використовувати персональні платіжні карти для підприємництва незаконно.
Примітки: Ухвалення оплат платіжною карткою в точці продажу через POS-платіжний термінал згідно законодавства також має супроводжуватися видачею фіскальних чеків і використанням РРО.
Підстави: п.2 ст.9 «Закону про РРО».

2) Продажі «віртуальних» товарів без безпосереднього контакту з покупцем.

Якщо продаж товару або надання послуги відбувається без безпосереднього контакту покупця і продавця, а також «місця розрахунків» немає, то використовувати РРО не потрібно. Наведемо приклади:

Без РРО проводяться: продаж доступу до веб-сервісів, комп'ютерним програмам, оплата інформаційних послуг, підписок тощо. Оплата в такому разі здійснюється за допомогою платіжних карт Visa, MasterCard, електронних грошей, а товар або послуга надходять до покупця в електронному вигляді. Розрахункові документи в цьому випадку можуть бути електронними, їх можна використовувати у випадку виникнення суперечок.

РРО потрібен (у т.ч. оплати через Інтернет), якщо товар або послуга допускають безпосередній контакт з покупцем. Наприклад, якщо комп'ютерна програма має вигляд диска, що доставляється покупцеві, або послуга передбачає контакт з покупцем.
Підстави: Лист ДФС України від 30.03.2015 р. № 6556/6/99-99-22-07-03-15 «Щодо порядку проведення розрахунків у системі електронної торгівлі». Детельніше>>

3) Відправка товарів післяоплатою, почтовою чи кур'єрською службою

Якщо покупець оплачує товар готівкою, але не продавцеві товару, а поштоій або кур'єрській службі, то фіскальний чек видається не магазином, а цією службою при прийомі оплати. Чек повинен бути виданий на «операцію з прийому готівки з метою подальшої передачі». Це стосується і оплати в поштовому відділенні, і оплати кур'єру. При цьому продавець товару повинен докласти до нього нефіскальні витратні документи - квитанцію, нефіскальний чек тощо, а також гарантійний талон.
Підстави: Ст.3 «Закону про РРО», «Правила продажу товарів поштою» (затверджено Наказом Міністерства Економіки Україні, Міністерства Транспорту та зв’язку України від 11.06.2008 N 206/699 ) . Інформація підтверджена і консультаційною службой ДФС.

4) Продаж власних товарів через оформлену касу підприємства.

Якщо ваше підприємство продає товари власного виробництва, але не є магазином або закладом громадського харчування, то ви можете продавати власну продукцію на готівковий розрахунок без РРО, видаючи покупцеві касовий ордер, оформлений в касі підприємства.
Підстави: Стаття 9 Закону України «Про РРО»

5) ФОП – платники єдиного податку 1ої групи оподаткування та деякі інші

Якщо ви торгуєте на ринку або є ФОП на єдиному податку першої групи або здійснюєте дрібнороздрібну торгівлю в пересувній мережі (наприклад, продаєте каву «з коліс»), то РРО вам застосовувати не потрібно. Також є деякі винятки для торгівлі пресою (якщо періодика складає більше 50% обороту) та ін. Докладний перелік викладено в статті 9 Закону України «Про застосування РРО».

Отже, якщо ви торгуєте «матеріальними» товарами або послугами, і не хочете купувати РРО, то вам доведеться повністю відмовитися від прийому оплат готівкою: перейти на прийом платежів на розрахунковий рахунок в банку або передати доставку і прийом платежів сторонній кур'єрській / поштовій службі (тоді РРО стане їх турботою, але вони напевно врахують це у вартість своїх послуг).

Якщо ж ви все ж таки хочете залишити можливість покупцям платити готівкою, наприклад, в точці видачі інтернет-магазину або під час доставки додому, то доведеться встановити касовий апарат або фіскальний реєстратор. Який саме і в яких випадках? Читайте далі ...

Який РРО обрати: залежить від специфіки

Органи податкової в своїх поясненнях не раз звертали увагу, що мета закону - фіскалізований не підприємства, а передачу готівки. Тому не можна сказати, що якщо підприємство є ФОП 2й, 3й груп, інтернет-магазином або медичним центром, то йому слід розглядати РРО. Якщо немає готівки оплат - то немає об'єкта фіскалізації, і РРО не потрібен. Потреба в касовому апараті або фіскальному реєстраторі виникає, якщо оплати приймаються готівкою або через POS-термінал в точці продажу або при доставці товару.

1) Оплата в магазині чи точці видачі інтернет-магазину

Якщо ви приймаєте готівку (або оплату платіжною карткою через POS-термінал) при продажу товарів, надання послуги, то використання РРО є обов'язковим. Який РРО підійде краще - залежить від ваших бізнес-процесів. Для невеликого магазину, кіоску, де не потрібна інтеграція з обліковою системою підприємства і немає великих черг підійде касовий апарат.

Якщо ви хочете, щоб продажі проводилися в 1С (іншим користувачем системи), є великий потік відвідувачів або важлива швидкість обслуговування, то краще зупинитися на фіскальному реєстраторі. Додаткова перевага такого фіскального реєстратора: на ньому можна реалізувати друк купонів для систем лояльності: наприклад, надрукувати купон на знижку при наступній покупці, бонусну доставку та ін. Ця можливість реалізована у фіскальних реєстраторів Datecs (SystemGroup).

У 2015 р фіскалізуватися доведеться: інтернет-магазинам, ювелірними магазинам (тепер вони відносяться до 3-й групі ФОП на єдиному податку) і багатьом іншим об'єктам торгівлі 2-ої та 3-ої груп ФОП-платників єдиного податку, які раніше були звільнені.
Мобильный фискальный регистратор. Автоматизация курьерской слубы.

2) Прийом готівкових оплат кур'єром чи поштовою службою

Багато покупців інтернет-магазинів вже звикли розплачуватися при отриманні - в поштовому відділенні (післясплатою) або кур'єру при доставці додому. Зміни у законодавстві зобов'язують з 2015 р. застосовувати РРО та видавати фіскальний чек при таких операціях. Згідно законодавства, видавати фіскальні чеки при прийомі готівки зобов'язані не тільки магазини, але і ті, хто приймає готівку для подальшої передачі: апарати самообслуговування (про них нижче), кур'єрські служби, поштові відділення та ін.

У поштовому відділенні може бути встановлений стаціонарний касовий апарат або фіскальний реєстратор - критерії вибору аналогічні магазинам, про які йшлося вище. Якщо оплату приймає кур'єр, то йому знадобиться мобільний фіскальний реєстратор. З таким реєстратором він може надрукувати фіскальний чек на фактично прийнятий товар і при необхідності продати додаткові аксесуари.

Для автоматизації кур'єрських служб існують рішення, які дозволяють не тільки видавати чеки, а й планувати маршрути доставок, відстежувати місце розташування кур'єрів, відправляти в офіс інформацію про фактично прийняті товари. Кур'єр бачить на своєму смартфоні або планшеті план доставок - списком, і на карті - у вигляді маршруту, може відзначити продаж повністю або частково.

LOGIST. Мобільний Кур'єр. Система автоматизації кур'єрскої служби і фіскалізації продажів.



http://systemgroup.com.ua/uk/content/yak-mozhna-obiytys-bez-rro
Прикріплення: 4617577.png (928.9 Kb)
 
Форум » Касові апарати » SystemGroup » Як можна обійтись без РРО?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet