Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 04.05.2024, 10:14
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » SystemGroup » 10 бізнес-можливостей касового апарата, про які Ви не знали
10 бізнес-можливостей касового апарата, про які Ви не знали
adminДата: Четвер, 04.08.2016, 06:44 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
10 бізнес-можливостей касового апарата, про які Ви не знали


З 2015 р. велика кількість підприємців, у т. ч., які працюють у торгівлі, повинні перейти на використання РРО - касових апаратів або фіскальних реєстраторів. У багатьох це викликає опір: мовляв, це зайві витрати на придбання каси, організаційні клопоти і т.д.
Тим часом, використання касового апарату, в порівнянні із записом продажів у касову книгу, дає велику кількість нових можливостей, про які підприємці не підозрювали або не замислювалися.
Ліричний відступ: касовий апарат було винайдено саме підприємцем, а зовсім не контролюючим органом: ресторатор Джеймс Рітті був занепокоєний тим, що його популярний заклад приносить підозріло мало прибутку. Він винайшов пристрій, на якому персонал повинен був фіксувати продажі, без можливості видалення чи виправлення. Після такого нововведення прибутки його ресторану значно збільшилися: бармени втратили можливість привласнювати гроші, до того ж, в заклад хлинули відвідувачі подивитися на новинку.

1. Облік виручки та контроль руху грошів

Будь-який рух грошей: отримання оплати за товар, повернення грошей при поверненні товару, поповнення каси (наприклад, дрібними грошима для розміну) або навпаки, їх вилучення для власних потреб, що поширене у ФОП - все оформляється через касовий апарат. Тому в будь-який момент часу, знявши простий звіт, ви зможете точно дізнатися, який точний виторг за день, яка сума грошей знаходиться у касі, скільки грошей взято з каси на службові потреби тощо.

2. Контроль залишків товарів

У касовому апараті є функція контролю залишків товарів. Якщо на початку роботи ввести фактичну кількість товарів на складі або в торговому залі, то при проведенні продажів кількість проданих товарів буде відніматися з початкової кількості - і ви у будь-який момент можете дізнатися, скільки товарів має залишитися. Зняття звіту по залишкам товарів - найпростіша і швидка операція. Такий звіт можна надрукувати на касовій стрічці або вивантажити на комп'ютер, наприклад, в Excel або 1С.

3. Інвентаризація

З касовим апаратом інвентаризація проводиться швидко і просто. Ви просто знімаєте з апарату звіт за товарними залишками та звіряєте з фактичними залишками на полиці. Зняти звіт по залишках можна по всьому магазину в цілому: по товарній групі, по конкретному товару і т. д. за лічені секунди. Оперативну звірку залишків можна провести у будь-який момент.

4. Планування закупок

Реєстрація всіх операцій дає безцінну статистику для аналізу продажів і необхідних закупівель. «Запитайте» касовий апарат, скільки пляшок кефіру продається за день: він дасть швидку і точну відповідь.
Тепер при закупівлі товарів для поповнення полиці Ви будете опиратися не на домисли продавця типу «Привези мені ще пісочного печива, його добре беруть", не на свою інтуїцію або підрахунки руками, а на чітку статистику і конкретні цифри.

5. Аналіз продажів та бізнес-аналітика

Передайте дані про продажі з касового апарата на комп'ютер - і ви отримаєте зовсім інший рівень можливостей для аналізу та управління продажами: шляхом простих маніпуляцій з Excel Ви зможете дізнатися:

· Які товари Вам приносять більше прибутку?

· На чому Ви втрачаєте, а де є потенціал?

· Який товар залежався. Як швидко «обертається» ваш склад?

· Скільки грошей вам знадобиться для закупівель в наступному місяці?

· Ви зможете оцінити те, як змінюється структура продажів по днях тижня, які товари більше купують у вихідні, а які - по понеділках, і т.д.

Словом, Ви зможете наблизитися до того, що великі роздрібні мережі називають «категорійним менеджментом». А вихідні дані вам за секунди дасть касовий апарат.

6. Контроль добросовісних продавців

Коли кожна операція проводиться через касу, а у власника є в будь-який момент часу інформація про те, якими мають бути реальні залишки товарів, то у продавця немає можливості привласнити виручку, продати товар за іншою ціною або продати «лівий» товар, куплений у свого постачальника . Несумлінність продавця легко виявляється і присікається.

7. Швидка переоцінка товарів

Якщо вам доводилося робити покупки в магазинах без касового апарату за останні півроку, ви напевно бачили сумну картину. Продавець лізе в зошит і переглядає записи, щоб назвати вам ціну: в умовах нестабільності гривні ціни на товари можуть змінюватися кілька разів на день. Переоцінка може займати години і навіть дні. Якщо ж в магазині встановлено касовий апарат, все стає простіше: власник магазину змінює ціни в одному файлі Excel (наприклад, множачи їх на коефіцієнт) і дистанційно програмує касовий апарат - процес займає лічені хвилини. При проведенні продажу товару апарат вважатиме актуальну ціну.

8. Спрощення звітності перед податковою

Ще недавно кожен касовий апарат повинен був друкувати чеки в 2 примірниках: один видавався покупцеві, а інший, який зветься контрольною стрічкою, друкувався всередині апарату, передавався у бухгалтерію, яка носила звіти в податкову, а потім зберігала ту стрічку 3 роки. Сучасні апарати мають електронну контрольну стрічку: копії чеків друкувати і зберігати не потрібно. Досить в кінці дня надрукувати один чек - так званий Z-звіт, а звітні дані передаються в податкову самостійно, через Інтернет. Правда, зберігання і обробка даних (так званий еквайринг), а також послуги зв'язку - не безкоштовно (близько 30 грн. / міс. за еквайринг + витрати на Інтернет), але це все ж дешевше і зручніше, ніж десятки рулонів чекової стрічки.

9. Дисконтна система

Касовий апарат можна запрограмувати на прийом різних типів оплат: від готівки і платіжних карт і бонусів, купонів, жетонів, комбінації всіх цих варіантів тощо. Це дозволяє створити для клієнтів магазину систему лояльності - те, що неможливо реалізувати із «зошитовим» обліком.

10. Віддалене управління кількома магазинами відразу: касовий сервер

Деякі моделі касових апаратів, наприклад, Datecs NEON W, можуть бути об'єднані в єдину мережу за допомогою касового сервера. Це дозволяє дистанційно керувати цілою мережею торгових точок, наприклад:

· Програмувати всі касові апарати відразу.

· Віддалено проводити переоцінку товарів в окремих магазинах або всієї мережі.

· Отримувати докладну статистику про виторг по магазину, мережі, товарній категорії та ін., за часом

· У будь-який момент часу знати про складські залишки в кожному магазині, щоб планувати логістику і закупівлі.

· Контролювати продавців

· Робити все це в режимі on-line і т.д.

Читати докладніше про касові сервери >>

Примітка: будь-який з описаних звітів можна отримати зручним для вас способом:

· Надрукувати прямо на касовому апараті, на чековій стрічці

· Передати дані на ПК або ноутбук

· Переглянути online через сервер віддаленого доступу (при наявності касового сервера)
Замість висновку

Ми не агітуємо за використання касових апаратів (хоча і це має сенс), але ми однозначно за автоматизацію бізнесу. Реалії сучасного бізнесу є такими, що при інших рівноправних виграє той, що зможе краще організувати свої бізнес-процеси: швидше, дешевше, точніше. А це неможливо без грамотної автоматизації та опори на конкретні цифри.

http://systemgroup.com.ua/uk....e-znaly
 
Форум » Касові апарати » SystemGroup » 10 бізнес-можливостей касового апарата, про які Ви не знали
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet