Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 04.05.2024, 17:07
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » SystemGroup » Застосування касових апаратів (РРО) у 2016 році: (що змінюється з 1.01.2016 р.?)
Застосування касових апаратів (РРО) у 2016 році:
adminДата: Середа, 03.08.2016, 06:26 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Застосування касових апаратів (РРО) у 2016 році: що змінюється з 1.01.2016 р.?


Правила використання касових апаратів у 2016 році: Аналіз законодавства

«Купувати касовий апарат чи не купувати?» - багато підприємців відкладали це рішення до початку 2016 року, в очікуванні законодавчих змін. Хтось сподівався на скасування касових апаратів для єдинників другої групи, хтось чекав зміни «правил гри» - але всі норми і закони щодо застосування РРО, які повинні були запрацювати в 2016 році, з 1 січня вступили в силу. Крім того, з набранням чинності змін до Податкового кодексу 2016 для платників єдиного податку застосування касових апаратів може стати ще ширшим.

Основні зміни у сфері РРО 2016:

1. Набули чинності вимоги використовувати РРО для єдинників 2ї групи і терміналів самообслуговування (ПТКС).
2. Закінчився перехідний період для переведення ЕККА (касових апаратів) на почекову передачу даних.

Отже, у 2016 році застосовувати касові апарати або інші РРО зобов'язані:

Підприємці - платники єдиного податку, що приймають оплати готівкою, платіжними картами, жетонами та ін .: III групи єдиного податку - з 1 липня 2015 року, а II групи - з 1 січня 2016 р. В основному це стосується магазинів, ларьків, інтернет- магазинів, служб доставки, ресторанів, кафе, барів, сервісних центрів, салонів краси, SPA, спортзалів та інших закладів, що пропонують товари та послуги населенню або іншим ФОП.
Підприємства, які торгують пивом та іншими спиртними напоями. Навіть якщо оборот такого підприємства не досягає 1 млн. грн., то для отримання ліцензії на продаж необхідно подати інформацію про придбаний і встановлений РРО.
Апарати самообслуговування і вендингові машини, що приймають готівкові платежі (небанківські платіжні термінали, водомати, кофематов та ін.).
Підприємства, що працюють на загальній групі оподаткування та приймають готівкові платежі, зобов'язані застосовувати РРО в будь-якому випадку.

Дозволяється не використовувати касовий апарат (РРО):

Фізособам-підприємцям (ФОП) на єдиному податку (будь-якої групи), що поки не досягли обороту 1 млн.грн. у календарному році.
Всім ФОП-єдинникам 1ї групи, а також підприємцям, які працюють на ринку; об'єктам мілкороздрібної роз'їзної торгівлі.
У деяких інших випадках: при продажу квитків, при продажу товарів власного виробництва (поза магазинами і закладами громадського харчування), у шкільних буфетах, при здійсненні банківських операцій і в деяких інших випадках (див. повний перелік в п.9.2. Закону про РРО).

Застосування РРО при перевищенні обороту 1 млн.грн.

Отже, з 1 січня 2016 року всі ФОП 2ї та 3ї групи єдиного податку, по досягненні обороту в 1 млн.грн., повинні використовувати касові апарати при роботі з готівкою і платіжними картами. Як тільки оборот підприємця у календарному році досягне 1 млн. грн., з першого дня наступного кварталу потрібно почати використовувати РРО, і використання його продовжується до закінчення строку реєстрації такого підприємця. При цьому неважливо, чи був оборот готівковим або безготівковим: хочете приймати готівкові оплати - використовуйте касовий апарат.

Порада: якщо основу обороту складають безготівкові платежі, і виникла разова необхідність прийняти готівковий платіж, нехай клієнт зробить оплату через банк - тоді РРО не потрібно. Якщо ж готівкові операції відбуваються часто, і загальний оборот підприємства перевищує 1 млн. грн., то необхідно купити касовий апарат: благо, за минулий рік з'явилися недорогі касові апарати - наприклад, Datecs МР-01, якій обійдеться трохи більше 4500 грн. при терміні використання 7 років.

Технічні вимоги до касових апаратів та фіскальних реєстраторів у 2016 році

1 січня 2016 завершився перехідний період для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, що забезпечує подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків. Ще кілька років тому всі РРО друкували паперові копії чеків, які надавалися в податкову і зберігалися протягом 3 років. За період 2011-2016 рр. в ході фіскальної реформи вся звітність була переведена в електронну форму - зараз будь-який РРО повинен бути підключений до Інтернет і надсилати звітні дані до ДФС про кожний проведений чек.

Таким чином, на підставі «Закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій (№ 569-VIII від 01.07.2015)»:

Перехідний період завершено: з 2016 року забороняється використовувати РРО, які не підтримують почекову передачу даних - тобто з розділу II ДержРеєстру РРО будуть виключені моделі касових апаратів і фіскальних реєстраторів в тих версіях, які не підтримують ці вимоги. Моделі зі знаком * в ДержРеєстрі РРО з 1 січня 2016 г - «поза законом»;

Якщо у вас встановлена стара модель касового апарату, і ви хочете використовувати її надалі, то необхідне його доопрацювання до версії з почековою передачею. Замовити таку доробку можна в Центрі сервісного обслуговування (ЦСО), з яким укладено договір про сервісне обслуговування касового апарату, або в сервісному центрі виробника РРО. Зверніть увагу, що не всі касові апарати можуть бути доопрацьовані - уточнюйте можливість у виробників. Наприклад, серед популярних в Україні касових апаратів DATEKC доопрацьовані можуть бути моделі: Datecs MP-50 Junior, Datecs MP-50 Junior UP, Datecs MP-50, Datecs MP-50 DEU, Datecs NEON, Datecs MP-550.

Порушення чреваті штрафом: у випадку, якщо контрольна стрічка не надрукована або не створена в електронній формі на РРО, або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі, тепер передбачається відповідальність у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

http://systemgroup.com.ua/uk....12016-r
 
Форум » Касові апарати » SystemGroup » Застосування касових апаратів (РРО) у 2016 році: (що змінюється з 1.01.2016 р.?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet