Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Вівторок, 23.04.2024, 12:56
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Касовий апарат: коли можна не застосовувати?
Касовий апарат: коли можна не застосовувати?
adminДата: П`ятниця, 28.07.2017, 07:26 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Касовий апарат: коли можна не застосовувати?


У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли. Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані застосовувати РРО.

Підприємці, які здійснюють операції, не пов’язані з реалізацією товарів або послуг і прийманням готівкових коштів для їх подальшого переказу можуть працювати без застосовування касового апарату. Ці норми визначено Законом України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Статтею 9 Закону №265 визначено випадки, коли підприємці не застосовують ні РРО, ні реєстраційні книжки. На виконання cтатті 10 Закону № 265 постановою КМУ від 23.08.2000 № 1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО.

Зауважимо також, що при здійсненні суб’єктом господарювання винятково безготівкових розрахунків (через установи банків) застосовувати РРО не потрібно.

Водночас, відповідно до пункту 296.10 Податкового кодексу України РРО застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищує 1 млн грн.

При цьому, платники єдиного податку першої - третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані проводити розрахунки за такі товари через зареєстровані належним чином РРО незалежно від обсягу доходу.

Головне управління ДФС у Луганській області
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Касовий апарат: коли можна не застосовувати?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet