Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Вівторок, 23.04.2024, 11:23
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи заборонено експлуатацію ПТКС без вбудованих ЕККР
Чи заборонено експлуатацію ПТКС без вбудованих ЕККР
adminДата: П`ятниця, 28.07.2017, 07:19 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи заборонено експлуатацію ПТКС без вбудованих електронних контрольно-касових реєстраторів?


ДФС у листі від 14.07.2017 р. N 1199/С/99-99-14-05-01-14/ІПК відповіла на питання:

1. Чи заборонено експлуатацію програмно-технічних комплексів самообслуговування (далі - ПТКС) без вбудованих електронних контрольно-касових реєстраторів (далі - ВЕККР), які внесені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій?

Пунктами 1 - 3 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон N 265) передбачено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції та застосовувати РРО, що включені до Державного реєстру РРО, з додержанням встановленого порядку їх застосування. Також, згідно з пунктом 2 ст. 9 Закону N 265 передбачено, що РРО та розрахункові книжки не застосовуються, зокрема, при виконанні банківських операцій, крім операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування, за винятком програмно-технічних комплексів самообслуговування, що дають змогу користувачеві здійснювати виключно операції з отримання коштів.

Відповідно до ст. 2 Закону N 265 ВЕККР - РРО, призначений для забезпечення реалізації фіскальних функцій у складі ПТКС, автоматів з продажу товарів (послуг) тощо.

Перелік моделей РРО, які дозволені для застосування під час здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема ВЕККР, наведено у Державному реєстрі РРО.

В які терміни необхідно переобладнати діючі ПТКС ВЕККР, які внесені до Державного реєстру?

Редакція Закону N 265 із зазначеними вимогами діє з 01.01.2015 року.

https://uteka.ua/ua....ratorov
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи заборонено експлуатацію ПТКС без вбудованих ЕККР
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet