Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 02.05.2024, 17:20
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Поворотна фінансова допомога працівнику: (чи потрібно використовувати РРО?)
Поворотна фінансова допомога працівнику:
adminДата: Понеділок, 28.12.2015, 18:32 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Поворотна фінансова допомога працівнику: чи потрібно використовувати РРО?


До керівництва підприємства звернувся працівник з проханням надати поворотну фінансову допомогу. Чи потрібно при видачі такої допомоги готівкою з каси використовувати РРО? Чи необхідно такі суми показувати в формі 1-ДФ?

Щодо оформлення видачі з каси допомоги

Згідно з п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (далі — Закон про РРО) суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом про РРО, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Розрахункова операція — це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця (ст. 1 Закону про РРО).­

Тож видача з каси коштів як поворотної фінансової допомоги не прирівнюється до розрахункової операції з позиції Закону про РРО. Отже, при такій операції використовувати РРО не потрібно.

При цьому відповідно до п. 3.4 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 15.12.2004 р. № 637, видачу готівки з каси слід оформляти, зокрема, за допомогою видаткового касового ордеру.

Щодо відображення допомоги в формі 1-ДФ

Відповідно до пп. 165.1.31 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.

Попри це, в формі 1-ДФ (затверджена наказом Мінфіну України від 13.01.2015 року № 4) суму наданої поворотної фінансової допомоги слід відобразити під ознакою доходу "153" (основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку).

http://devisu.ua/uk....ati-rro
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Поворотна фінансова допомога працівнику: (чи потрібно використовувати РРО?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet