Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 02.05.2024, 20:11
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Единщики и РРО: нормы НКУ приоритетнее положений (Закона о РРО)
Единщики и РРО: нормы НКУ приоритетнее положений
adminДата: Середа, 28.10.2015, 17:39 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Податківців запитали: чи мають право ФОП - платники ЄП другої та третьої груп, які перевищили обсяг доходу понад 1000000 гривень, застосовувати РК та КОРО при здійсненні діяльності, передбаченої постановою КМУ від 23 серпня 2000 року N 1336?

Відповідь фахівців ДФСУ була наступною. Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) не застосовуються платниками єдиного податку:

першої групи;

другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривеньзастосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Згідно зі ст. 10 Закону України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових
операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", із змінами та доповненнями (далі - Закон), перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок (далі - РК) та книг обліку розрахункових операцій (далі - КОРО), а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО є обов'язковим, встановлюються Кабінетом Міністрів України за поданням центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної економічної, фінансової політики. РК не застосовуються у випадках здійснення підприємницької діяльності, визначених ст. 9 Закону.

РРО та РК не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами - підприємцями, які відносяться відповідно до ПКУ до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО (п. 6 ст. 9 Закону).

Крім того, п. 1 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року N 1336, із змінами та доповненнями, дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок та які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими товарами та пивом у пляшках і бляшанках за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів, що здійснюється фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок.

Водночас нормами ПКУ не передбачено можливості платникам єдиного податку другої та третьої груп, обсяг доходу яких перевищив 1000000 гривень, проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Враховуючи викладене вище, фізичні особи - підприємці платники єдиного податку другої та третьої груп, які перевищили обсяг доходу понад 1000000 гривень, при здійсненні розрахункових операцій повинні застосовувати РРО.

По материалам: Категорія 109.02 "ЗІР"

Источник: http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=272559
© Buhgalter911.com
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Единщики и РРО: нормы НКУ приоритетнее положений (Закона о РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet