Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 17.05.2024, 12:17
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи необхідно застосовувати РРО при поверненні (готівкових коштів за товари?)
Чи необхідно застосовувати РРО при поверненні
adminДата: Вівторок, 23.06.2015, 12:13 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи необхідно застосовувати РРО при поверненні готівкових коштів за товари?


Статтею 9 Закону України «Про засто­сування реєстраторів розрахункових опе­рацій у сфері торгівлі, громадського хар­чування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР визначено вичерпний пере­лік випадків звільнення суб'єктів госпо­дарювання від застосування РРО та РК при проведенні розрахунків.

Звільнення суб'єктів господарювання при поверненні покупцеві готівкових ко­штів за не отриманий або повернутий ним товар вищезазначеною статтею не передбачено.

Водночас згідно з п. 1 цієї статті проведення розрахунків у касах підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових орде­рів і без застосування РРО та РК дозво­ляється суб'єктами господарювання тіль­ки при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприємствами, установами й організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування.

Крім того, загальні правила, види і стандарти розрахунків клієнтів банків та банків у грошовій одиниці України на те­риторії України, що здійснюється за уча­стю банків, встановлюється Інструкцією № 22.

Отже, при поверненні покупцеві го­тівкових коштів за не отриманий або по­вернутий ним товар підприємства торгів­лі згідно із Законом № 265 повинні засто­совувати РРО.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи необхідно застосовувати РРО при поверненні (готівкових коштів за товари?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet