Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Неділя, 19.05.2024, 01:39
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи може підприємець готівкову виручку залишити (на ніч у скриньці РРО?)
Чи може підприємець готівкову виручку залишити
adminДата: Вівторок, 19.05.2015, 11:17 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи може підприємець готівкову виручку залишити на ніч у скриньці РРО?


Підприємець на загальній системі оподаткування займається роздрібною торгівлею. Чи може він готівкову виручку залишати на ніч у скриньці РРО? Як провести таку операцію через РРО?

Так, підприємець може залишати готівкову виручку на ніч у скриньці РРО. Річ у тому, що для підприємців ліміт каси і строки здачі готівки в банк не встановлюються. Тому виручка підприємця, яка зберігається на місці проведення розрахунків, ніколи не буде понадлімітною. Отже, і штраф за перевищення ліміту, передбачений ст. 1 Указу від 12.06.95 р. № 436/95, до підприємців не застосовується.

Протягом робочого дня при розрахунках з покупцями підприємець повинен застосовувати РРО і видавати покупцям фіскальні чеки. У кінці робочого дня треба зробити Z-звіт, вклеїти його до розд. I КОРО і заповнити розд. II КОРО. Оскільки денна виручка залишається на ніч у скриньці РРО, то операція «Службова видача» не виконується.

Крім того, суму денної виручки (у т. ч. і готівкової) у день її отримання треба оприбуткувати, тобто записати до графи 2 Книги обліку доходів і витрат. Якщо суму готвкової виручки не записати до Книги в день її отримання, тоді така виручка вважатиметься неоприбуткованою. А за це порушення належить штраф у п`ятикратному розмірі неоприбуткованої суми.

Отже, виручка залишилася на ніч у скриньці РРО. Наступного дня – до проведення першої розрахункової операції – треба виконати операцію «Службове внесення». Така операція виконується для реєстрації суми готівки, яка зберігалася на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції після виконання Z-звіту. Якщо не виконати операцію «Службове внесення», то готівкова сума на місці проведення розрахунків не відповідатиме даним Х-звіту. А за таке порушення п. 1 ст. 17 Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР передбачено штраф.

За матеріалами журналу „БАЛАНС: Просто про облік" від 05.05.15 р. № 36.

http://balance.ua/ua....ike-rro
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи може підприємець готівкову виручку залишити (на ніч у скриньці РРО?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet