Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Неділя, 19.05.2024, 01:39
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Використання РРО при реалізації продукції власного (виробництва та наданні послуг фермерським господарством)
Використання РРО при реалізації продукції власного
adminДата: Середа, 22.04.2015, 11:11 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Використання РРО при реалізації продукції власного виробництва та наданні послуг фермерським господарством


20.04.2015

Фермерське господарство — платник єдиного податну четвертої групи реалізує продукцію власного виробництва як за готівку (з оформленням прибуткових касових ордерів), так і за безготівковим розрахунком (через банківські установи) та одночасно надає послуги у рослинництві виключно за безготівковим розрахунком. Чи потрібно цьому фермерському господарству зареєструвати РРО? Якщо так, то чи може воно проводити через РРО після його реєстрації тільки вартість наданих послуг, здійснених за готівковим розрахунком, а продукцію власного виробництва реалізовувати з оформленням прибуткових касових ордерів?

Пунктом 1 ст. 9 Закону Украї­ни від 06.07.95 p. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон про РРО) передбачено, що РРО та розрахун­кові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва підприєм­ствами, установами та організація­ми всіх форм власності, крім під­приємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення роз­рахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформлен­ням прибуткових і видаткових ка­сових ордерів та видачею відповід­них квитанцій, підписаних і заві­рених печаткою в установленому порядку.

Отже, фермерське господар­ство — платник єдиного податку четвертої групи може реалізовува­ти продукцію власного виробниц­тва без застосування РРО, і вод­ночас при наданні послуг воно зобов'язане застосовувати РРО.

Зазначене господарство має також право реалізовувати про­дукцію власного виробництва та надавати послуги у рослинниц­тві без застосування РРО у разі проведення розрахунків у безго­тівковій формі через банківські установи.

Відповідно до п. 9 розділу II «При­кінцеві положення» Закону про РРО тимчасово, до 01.07.2015 p., суб'єкти господарювання звільня­ються від санкцій за порушення вимог цього Закону при наданні послуг у разі проведення розрахун­ків у касах з оформленням прибут­кових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою в установленому порядку.

Дозволяється до 01.01.2016 р. використання електронних конт­рольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 01.01.2015 p., що створюють контрольну стріч­ку в друкованому вигляді та по­дають до контролюючих органів дротовими або бездротовими ка­налами зв'язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або без­готівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам'яті, і при цьому не подають електронних копій роз­рахункових документів.

http://zt.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/193886.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Використання РРО при реалізації продукції власного (виробництва та наданні послуг фермерським господарством)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet