Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 17.05.2024, 12:38
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Стоматологічна поліклініка надає платні послуги
Стоматологічна поліклініка надає платні послуги
adminДата: Понеділок, 29.07.2013, 19:41 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Стоматологічна поліклініка надає платні послуги


Стоматологічна поліклініка, що є бюджетною установою, надає платні послуги із зубного протезування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.96 р. № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти». Чи має право така установа при наданні зазначених послуг не застосовувати РРО?

--------------------------------------------------------------------------------

Відповідно до п. 9 розділу I Переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах, затвердженого постановою № 1138, зубне протезування включається до складу зазначених платних послуг.

Пунктом 3.1 ст. 3 Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон про РРО) передбачено, що суб’єкти господарювання повинні здійснювати розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку РК.

Проте згідно з п. 9.1 ст. 9 Закону про РРО при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами, установами й організаціями всіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і засвідчених печаткою в установленому порядку, РРО та РК не застосовуються.

Отже, стоматологічна поліклініка, що є бюджетною установою, у разі проведення розрахунків за надані послуги із зубного протезування у касі установи з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею квитанцій, підписаних і засвідчених печаткою в установленому порядку, має право не застосовувати РРО. Водночас у разі продажу лікарських засобів суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО відповідно до вимог Закону про РРО.

http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/5714
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Стоматологічна поліклініка надає платні послуги
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet