Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 18.05.2024, 12:55
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Виїзна торгівля: реєстрація РРО
Виїзна торгівля: реєстрація РРО
adminДата: Субота, 04.01.2020, 20:59 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Виїзна торгівля: реєстрація РРО

Підприємство здійснює реалізацію товарів на виставках, ярмарках та під час виїзної торгівлі. На яку адресу необхідно зареєструвати РРО? Який порядок реєстрації портативного РРО?

Пунктами 1 та 2 ст. 3 Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон № 265) установлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг), зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

У разі якщо суб’єкт господарювання здійснює реалізацію товарів на виставках, ярмарках або інших видах господарських нестаціонарних об’єктів (виїзна торгівля), то такий РРО можна реєструвати на юридичну адресу суб’єкта господарювання.

При реєстрації РРО у пункті 3 «Дані щодо господарської одиниці» Заяви про реєстрацію РРО, форма якої встановлена Порядком реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі — Порядок), можна вказати — «Виїзна торгівля».

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13, розрахунковий документ повинен містити найменування та адресу господарської одиниці.

У такому випадку у РРО, що друкує розрахунковий документ, буде запрограмована юридична адреса суб’єкта господарювання та найменування господарської одиниці — «Виїзна торгівля».

Господарська одиниця (далі — ГО) у розумінні п. 2 розділу І Порядку — це стаціонарний або пересувний об’єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції.

Пунктами 14 та 15 глави 2 розділу ІІ Порядку, зокрема, встановлено, що реєстраційне посвідчення, яке надається (надсилається) суб’єкту господарювання, засвідчує реєстрацію РРО в контролюючому органі.

Контролюючим органом за місцем реєстрації РРО до реєстраційного посвідчення вносяться записи щодо назви та адреси ГО, де використовується РРО.

РРО може застосовуватись тільки в тій господарській одиниці, яка зазначена в реєстраційному посвідченні (п. 3 розділу ІІІ Порядку РРО).

У випадках доставки товару покупцю суб’єкт господарювання може використовувати портативний РРО, який дозволяє проводити розрахункові операції безпосередньо на місці, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції.

Реєстрація портативного РРО здійснюється у загальному порядку.

У заяві на реєстрацію портативного РРО зазначаються назва та адреса ГО, де реалізовуватимуться товари (надаватись послуги) та здійснюватимуться розрахункові операції.

У разі реєстрації портативного РРО за адресою стаціонарного об’єкта такий РРО має використовуватись за цією адресою. Розрахунковий документ, що засвідчує доставку (продаж) товару (надання послуги), повинен містити адресу розташування цього стаціонарного об’єкта.

Портативні РРО можуть реєструватись на кур’єрську службу доставки (автомобіль, мотоцикл тощо) та використовуватись кур’єром безпосередньо на місці реалізації товару чи надання послуги (у місці проведення розрахунків).

У такому випадку у розрахунковому документі, що засвідчує доставку (продаж) товару (надання послуг), мають зазначатись реквізити транспортного засобу.

Для реєстрації РРО на кур’єрську службу доставки суб’єкт господарювання у пункті 3 реєстраційної заяви має зазначити реквізити транспортного засобу (автомобіля, мотоцикла тощо), а також попередньо повідомити контролюючий орган про такий транспортний засіб як про об’єкт оподаткування відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 ПКУ.

У разі відсутності у суб’єкта господарювання пересувного об’єкта, зокрема транспортного засобу, портативний РРО може реєструватись за адресою ГО, де він зберігається. У реєстраційній заяві та реєстраційному свідоцтві у такому випадку зазначається назва та адреса такої ГО.

http://www.visnuk.com.ua/uk....iya-rro
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Виїзна торгівля: реєстрація РРО
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet