Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 29.03.2024, 04:40
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Які тепер застосовують податківці штрафи за порушення (з готівкою після скасування штрафів за Указом 436/95)
Які тепер застосовують податківці штрафи за порушення
adminДата: Четвер, 05.09.2019, 17:46 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Які тепер застосовують податківці штрафи за порушення з готівкою після скасування штрафів за Указом 436/95




З 23.06.2019 р. згідно з Указом Президента від 20.06.2019 р. № 418/2019 втратив чинність Указ Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» від 12.06.95 р. № 436/95.

Завдяки цьому скасовано наступні штрафні наступні штрафні санкції за порушення обігу готівки:

1) за неоприбуткування (неповне та/або несвоєчасне) оприбуткування в касах готівки — у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми;

2) за перевищення встановлених лімітів залишку готівки в касах — у двократному розмірі сум виявленої понадлімітної готівки за кожен день;

3) за перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки, а також за видачу готівкових коштів під звіт без повного звітування щодо раніше виданих коштів — у розмірі 25 % виданих під звіт сум;

4) за проведення готівкових розрахунків без подання одержувачем коштів платіжного документа (товарного або касового чека, квитанції до прибуткового ордера, іншого письмового документа), що підтверджує сплату покупцем готівкових коштів — у розмірі сплачених коштів.

Враховуючи те, що для застосування санкцій до платника необхідно, щоб одночасно дотримувалися умови:

1) вчинене діяння (бездіяльність) платника вважалося порушенням як на момент його вчинення, так і на момент його виявлення;

2) за вчинене порушення має бути передбачена відповідальність як на момент його вчинення, так і на момент його виявлення;

вищеперелічені штрафні санкції не повинні застосовуватись і за порушення, вчинені до 23.06.2019р.

Звертаємо увагу, що раніше судами неодноразово приймалися рішення на користь платників податків, відносно того, що на підставі Указу № 436 не повинні накладатися санкції. Незважаючи на це податківці вперто продовжували їх накладати.

Але ще залишилися адміністративні штрафи, які є теж не маленькими. За порушення проведення готівкових розрахунків передбачено адміністративну відповідальність згідно п.163-15  Кодексу України про адміністративні правопорушення:  «Порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів —тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу — підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн).

Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, —тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 грн).».

Можемо припустити, що тепер податківці будуть накладати ці санкції в максимальному розмірі. Але слід зазначити, що адміністративні санкції мають певні обмеження по термінах їх застосування. Тому в разі накладення таких санкцій до вашого підприємства, прохання нам відразу повідомляти для можливого їх оскарження.

Сергій Гонтаровський, аудитор, Аудиторська фірма "Тріада".

http://www.uekka.org.ua/novina....6v.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Які тепер застосовують податківці штрафи за порушення (з готівкою після скасування штрафів за Указом 436/95)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet