Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 25.04.2024, 07:46
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Визначення обсягу доходу для з’ясування необхідності (застосування РРО)
Визначення обсягу доходу для з’ясування необхідності
adminДата: Неділя, 13.01.2019, 17:29 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Визначення обсягу доходу для з’ясування необхідності застосування РРО

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що відповідно до п. 296.10 ст. 296 ПКУ РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

 першої групи; 

 другої – четвертої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000 000 грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника ЄП.  

    Проте ця норма не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

   Пунктом 296.1 ст. 296 ПКУ передбачено, що платники ЄП першої і другої груп та платники ЄП третьої групи (ФОП), які не є платниками податку на додану вартість, повинні забезпечити ведення книги обліку доходів, а платники ЄП третьої групи фізичні особи – підприємці, які є платниками податку на додану вартість, – книги доходів та витрат, шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Дані цих книг використовуються платникамиЄП для заповнення податкової декларації платника ЄП.

  Доходом платника ЄП для ФОП є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п.292.3 ст. 292 ПКУ. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в їїгосподарській діяльності (п.п.1 п.292.1 ст.292 ПКУ).

   Отже, фізичні особи – підприємці – платники ЄП другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з метою визначення необхідності застосування РРО повинні самостійно визначити перевищення обсягу доходу понад 1 000 000 гривень. Для цього враховується обсяг доходу за поточний звітний податковий рік. Обсяг доходу з метою застосування критерію (понад 1 000 000 грн.) визначається з урахуванням всіх доходів, які відповідно до ст. 292 ПКУ включаються до складу доходу платника ЄП – фізичної особи – підприємця.

У разі здійснення реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, платники єдиного податку незалежно від обсягу доходу зобов’язані застосовувати РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

http://kyivobl.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/363401.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Визначення обсягу доходу для з’ясування необхідності (застосування РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet