Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 19.04.2024, 09:09
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи можна відновити втрачений Z-звіт та чи передбачено (штраф за його втрату)
Чи можна відновити втрачений Z-звіт та чи передбачено
adminДата: Неділя, 16.12.2018, 12:23 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи можна відновити втрачений Z-звіт та чи передбачено штраф за його втрату

З 1 жовтня 2018 року суб’єкт господарювання може прийняти рішення про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії, проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО чи появи електроенергії, про що має зазначити в реєстраційній заяві. Про це ДФС нагадала в ІПК від 30.11.2018 р. № 5045/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО повинні подавати до органів ДФС по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених РРО. Законодавство передбачає також що РРО з контрольною стрічкою в електронній формі (далі - КСЕФ) повинен мати носій КСЕФ, який є функціональною частиною РРО з КСЕФ, яка призначена для зберігання створених цим РРО пакетів даних.

Якщо фіскальний звітний чек буде втрачено, ДФС може надати інформацію про наявність у базі даних інформації про такі фіскальні звітні чеки.

Також ДФС відзначила що у разі втрати таких чеків штрафи Законом про РРО не передбачено. Але не слід забувати що суб’єкт господарювання здійснює облік готівки в повній сумі її фактичних надходжень на підставі даних розрахункових документів шляхом формування та друку фіскальних звітних чеків (Z-звітів) і їх підклеювання до відповідних сторінок КОРО.

До того ж, якщо суб’єкт господарювання використовує версію РРО, який має функцію та дозволяє роздруковувати копію фіскального звітного чеку, то у разі втрати оригіналу такого чеку є можливість роздрукувати копію звітного фіскального чеку та підклеїти його до відповідного розділу КОРО. Заборони щодо використання копії фіскального звітного чеку чинне законодавство не має.

https://buhgalter911.com/uk/news/news-1040800.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи можна відновити втрачений Z-звіт та чи передбачено (штраф за його втрату)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet