Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 29.03.2024, 16:40
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Фіскали перевірять усіх продавців складних побутових (приладів, які не використовують РРО (касові апарати))
Фіскали перевірять усіх продавців складних побутових
adminДата: Четвер, 15.11.2018, 18:58 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Фіскали перевірять усіх продавців складних побутових приладів, які не використовують РРО (касові апарати)


Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. Зокрема відзначають, що ще з 8 травня 2017 року всі продавці технічно складних побутових товарів які підлягають гарантійному ремонту зобов’язані застосовувати РРО при продажу. Для категорії продавців цього товару немає значення ні обрана система оподаткування , ні обсяг доходу за календарний рік.

Застосовувати РРО в разі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні теж платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від обсягу річного доходу. Для всіх категорій цих платників визначальною умовою для застосовування РРО є реалізація відповідного виду товарів, а саме - технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

 Разом з тим, результати моніторингу даної категорії бізнесменів, свідчать, що майже половина підприємців впродовж цього значного періоду ( з 7 травня 2017 року) не поспішають дотримуватися законодавчих вимог і своєчасно реєструвати та застосовувати РРО. Цим самим порушують як податкове законодавство так і права споживачів. Оскільки, гарантійний ремонт складної побутової техніки можливий тільки за наявності фіскального чеку(  п.11 ст.8 Закону України від 12 травня 1991 року №1023 «Про захист прав споживачів» передбачає ,що  вимоги споживача щодо технічно складних побутових товарів розглядаються після пред’явлення розрахункового документа, передбаченого Законом №265, та технічного паспорта або іншого документа з позначкою про дату продажу). 

У фіскальному відомстві відзначають, що впродовж року проводили з бізнесом роз’яснювальну роботу з даного питання і запрошували їх виконати вимоги закону щодо використання РРО. Тепер визначили ризики і змушені приймати рішення щодо перевірок. Також, нагадують, що однією з підстав для проведення фактичних перевірок органами податкової служби є "письмове звернення покупця, (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, касових операцій, патентування або ліцензування" (пп. 80.2.3 ПКУ)

Ще фіскали звертають увагу бізнесу, що згідно з п. 80.1 ст. 80 ПКУ фактична перевірка здійснюється без попередження платника податків (особи).Перед початком фактичної перевірки, з питань дотримання порядку здійснення розрахункових операцій та ведення касових операцій, посадовими особами контролюючих органів на підставі п.п. 20.1.9 п. 20.1 ст. 20 ПКУ може бути проведена контрольна розрахункова операція (п. 80.4 ст. 80 ПКУ).

ДОВІДКА

Термін «технічно складні побутові товари, які підлягають гарантійному ремонту», для цілей Закону про РРО вживається у значенні, наведеному в Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 р. № 1023-XII. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 231 "Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій".

http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/357197.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Фіскали перевірять усіх продавців складних побутових (приладів, які не використовують РРО (касові апарати))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet