Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 29.03.2024, 04:04
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи може навчальний заклад приймати в касу (благодійні внески без РРО)
Чи може навчальний заклад приймати в касу
adminДата: Вівторок, 02.10.2018, 21:12 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Чи може навчальний заклад приймати в касу благодійні внески без РРО

У новому Положенні про касові операції № 148 немає визначення терміна «позареалізаційні надходження». Чи може навчальний заклад нині приймати в касу благодійні внески в готівковій формі без застосування РРО?

ВІДПОВІДЬ: Питання використання РРО регулює Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі — Закон про РРО). Як випливає з преамбули цього документа, до його сфери застосування належать розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Своєю чергою, розрахункова операція — приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а в разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або в разі повернення товару (відмови від послуги) оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця (ст. 2 Закону про РРО).

Вочевидь, діяльність із приймання благодійних внесків не належить до сфери торгівлі, громадського харчування та послуг. Крім того, як бачимо, платники коштів (благодійники) не є покупцями й розрахунки в касі навчального закладу здійснюються не за місцем реалізації товарів (послуг). Тож маємо справу не з розрахунковими операціями в розумінні Закону про РРО.

Виходить, на операції з унесення благодійних внесків дія Закону про РРО не поширюється, відповідно,застосовувати касовий апарат під час приймання благодійних готівкових внесків не потрібно. При цьому відсутність визначення терміна «позареалізаційні надходження» у чинному Положенні про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженому постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148 (далі — Положення № 148), не відіграє жодної ролі.

http://ibuh.info/uk
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Чи може навчальний заклад приймати в касу (благодійні внески без РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet