Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 19.04.2024, 00:57
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Про округлення розрахунків
Про округлення розрахунків
adminДата: Неділя, 26.08.2018, 09:59 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
При округленні розрахунків алкоголь слід продавати не нижче мінімальної ціни, а тютюн – максимальної.

Інакше – штраф!

Податківці в новій індивідуальній консультації розповіли про округлення розрахунків при продажу підакцизних товарів

Як відображати заокруглення у фіскальному касовому чеку?

Податківці у коментованій ІПК навели правила відображення заокруглень у РРО при продажу товарів, у т. ч. підакцизних.

Зокрема:

• після рядка 7 фіскального чека перед рядком 8 слід додати нові рядки "Загальна вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за чеком до заокруглення" та "Заокруглена знижка/заокруглена надбавка";

• в рядку 8 фіскального чека "СУМА" зазначати "Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення". Саме вказана сума вважається сумою розрахунку за відповідним розрахунковим документом.

Як заокруглення відображатиметься у звітних касових чеках?

Як роз’яснюють податківці, до підсумку розрахункових операцій Z-звіту та X-звіту має потрапляти загальний підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги), тобто сума з розрахункових документів після заокруглення.

Отже, виходить, що рядків, які слід додати до звичайних касових чеків (що надаються покупцям), у звітних касових чеках не буде.

А як округлення вплине на ціни, що контролюються державою?

Продавцям добре відомо, що є в Україні певний перелік товарів та послуг, ціна на які суворо контролюється державою. Деякі з цих цін контролюються «зверху», а деякі – «знизу», тож їх завищення або заниження є порушенням.

І як бути в цьому випадку із заокругленням при продажу таких товарів?

Від себе зауважимо, що заокруглення на сьогодні – це не обов’язкова і не безумовна процедура. Якщо у продавця є дрібна монета для видачі решти, заокруглення можна не проводити. І це на сьогодні найкращий спосіб уникнення проблем для продавців.

Але НБУ обіцяє друк монети припинити, а отже вона поступово буде виходити з обігу і її буде не вистачати усім бажаючим. І що тоді треба буде робити? Податківці розводять руками, адже штрафи за порушення цін, які контролює держава, ніхто не відміняв!

Для запобігання порушення суб’єктами господарювання норм ПКУ та Закону №481 щодо застосування мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін на алкогольні напої та максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби ДФС рекомендує платникам податків:

• суб’єктам господарювання - продавцям алкогольних напоїв при округленні враховувати, що їхні ціни не можуть бути нижчими за мінімально оптово-відпускні або роздрібні ціни;

• суб’єктам господарювання роздрібної торгівлі при продажу тютюнових виробів, при заокругленні врахувати, що їхня ціна не може бути вищою за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку.

При неврахуванні цих обмежень на торговців алкоголем та тютюном чекатимуть штрафи, передбачені статтею 17 Закону №481. Штраф наразі становить 100% вартості проданого алкоголю чи тютюну з порушенням але не менше 10000 гривень.

Як реалізувати в РРО таке заокруглення податківці не вказали, але надали пораду з цим питанням звертатись до виробників РРО та/або до ЦСО РРО.

І ще... Як відображати продаж підакцизних товарів та суму заокруглення в обліку, податківці не вказали.

Джерело: «Дебет-Кредит»

https://www.facebook.com/krc.kiev.ua/posts/1891273630961496
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Про округлення розрахунків
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet