Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 29.03.2024, 11:29
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Передача нульового Z-звіту - підстава для перевірки
Передача нульового Z-звіту - підстава для перевірки
adminДата: П`ятниця, 01.06.2018, 10:53 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Передача нульового Z-звіту - підстава для фактичної перевірки


ГУ ДФС в Запорізькій області в ІПК від 14.02.2018 р. № 615/ІПК/08-01-14-07-13 нагадує, що чинним законодавством встановлено ряд вимог, що стосуються застосування РРО. Так, суб'єкти господарювання, які використовують РРО, повинні передавати органам ДФС дротовими або бездротовими каналами зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті РРО або в пам'яті приєднаних до них модемів.

РРО з модемом повинні забезпечувати блокування проведення розрахункових операцій, зокрема, при неможливості передачі контрольно-звітної інформації на сервер обробки інформації протягом 72 годин, тобто блокування відбувається, якщо після виконання Z-звіту РРО протягом 72 годин сервером не отримана контрольно-звітна інформація від РРО. Якщо господарський об'єкт не працює, розрахункові операції не проводяться, то РРО не буде заблокований.

Однією з підстав для проведення фактичної перевірки, передбачених п. 80.2 ст. 80 ПКУ, є неподання суб'єктом господарювання в установлений законом строк обов'язкової звітності про використання РРО, розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками.

З цієї підстави в листі робиться висновок про те, що передача Z-звітів з нульовими показниками або несвоєчасна передача контрольно-звітної інформації (Z-звіту) до органів ДФС дротовими або бездротовими каналами зв'язку є підставою для проведення фактичної перевірки органами ДФС.

Зі свого боку зауважимо, що обов'язковою звітністю про використання РРО Z-звіт назвати важко. Таким є звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форма якого затверджена наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13. Однак доводити неправомірність проведення перевірки в цьому випадку, судячи з усього, доведеться в суді.

https://buhgalter911.com/uk/news/news-1037283.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Передача нульового Z-звіту - підстава для перевірки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet