Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

П`ятниця, 29.03.2024, 16:22
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: admin  
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Яким чином роздрукувати Z-звіт, якщо зникла електроенергія
Яким чином роздрукувати Z-звіт, якщо зникла електроенергія
adminДата: Середа, 27.12.2017, 16:49 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Яким чином роздрукувати Z-звіт, якщо зникла електроенергія


У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО чи використанням РК оприбуткуванням готівки є здійснення обліку зазначених готівкових коштів у повній сумі їх фактичних надходжень у книзі обліку розрахункових операцій на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК).

При проведенні готівкових розрахунків із застосування РРО або використанням РК оприбуткуванням готівки є сукупність таких дій:

фіксація повної суми фактичних надходжень готівки у фіскальних звітних чеках РРО (даних розрахункової книги);
відображення на їх підставі готівки в книзі обліку розрахункових операцій.
Невиконання будь-якої із цих дій є порушенням порядку оприбуткування готівки, за яке встановлена відповідальність ст. 1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» від 12.06.1995 р. № 436/95, а саме — передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу в п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми.

Унесення запису до книги обліку розрахункових операцій здійснюється на підставі фіскальних звітних чеків РРО.

Нагадуємо: відповідно до п. 7 гл. 2 р. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 р. № 547 (далі — Порядок № 547), сума готівки, що перебуває на місці проведення розрахунків на момент виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії, записується в корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службове внесення». Сума готівки, що вилучається суб’єктом господарювання протягом робочого дня з місця проведення розрахунків, записується в корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службова видача».

Згідно з п. 10 р. III Порядку № 547, якщо на період виходу з ладу РРО або в разі відключення електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням книги обліку розрахункових операцій і РК, то після встановлення відремонтованого (резервного) РРО або відновлення постачання електроенергії необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням РК, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнулення оперативної пам’яті) — за час роботи, що передував виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо за кожною ставкою податку на додану вартість, після чого слід виконати Z-звіт. За потреби виконується операція «Службове внесення» на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.

Водночас Порядком № 547 не передбачено виконання запису в КОРО про відсутність електроенергії чи зв’язку з мережею Інтернет, і так само не передбачено переліку документів, якими підтверджується неможливість роздрукування Z-звіту.

ІПК ГУ ДФС у Харківській області від 01.12.2017 р. № 2796/ІПК/20-40-14-10-18

https://buhgalter911.com/uk/news/news-1033855.html
 
Форум » Касові апарати » РРО - без проблем. » Яким чином роздрукувати Z-звіт, якщо зникла електроенергія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet