Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 28.03.2024, 22:59
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Законодавство по РРО » КОНСУЛЬТАЦІЯ від 25.07.2017 р. № 1352/6/99-99-12-01-01-15/І (Про оформлення ліцензій та реєстраційних посвідчень РРО)
КОНСУЛЬТАЦІЯ від 25.07.2017 р. № 1352/6/99-99-12-01-01-15/І
adminДата: П`ятниця, 04.08.2017, 13:39 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Про оформлення ліцензій та реєстраційних посвідчень РРО (лист ДФС від 25.07.2017 р. № 1352/6/99-99-12-01-01-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 25.07.2017 р. № 1352/6/99-99-12-01-01-15/ІПК


Про оформлення ліцензій та реєстраційних посвідчень РРО


Державна фіскальна служба України розглянула лист яким підприємство поінформувало, що має значну кількість об’єктів роздрібної торгівлі і запитує про необхідність внесення змін у ліцензії на імпорт, експорт, оптову, роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, реєстраційні посвідчення РРО та терміни їх внесення, якщо перейменовано населений пункт чи вулицю за місцем знаходження підприємства й об’єктів торгівлі такого підприємства та відповідальність підприємства у разі не внесення або порушення строків внесення таких змін, і в межах компетенції повідомляє таке.

Суб’єкти господарювання повинні діяти на підставі, у межах повноважень та спосіб, передбачені Конституцією та Законами України.

Закон України від 09 квітня 2015 року N 317-VIII "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (далі - Закон) визначає правові основи заборони пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та встановлює порядок ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму.

Згідно з частиною третьою ст. 7 Закону юридичні особи, зареєстровані на день набрання чинності Законом, у разі порушення його вимог зобов’язані протягом одного місяця з дня набрання чинності Законом привести свої установчі документи, найменування та/або символіку у відповідність до вимог Закону.

Відповідальність за порушення норм Закону передбачено ст. 6 Закону та ст. 4361 Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що згідно зі ст. 36 Закону України від 15 травня 2003 року N 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" не справляється адміністративний збір за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу - підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов’язаних з приведенням їх у відповідність до законів України у строк, визначений цими законами.

Щодо внесення змін у ліцензії на оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами

Порядок видачі ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами визначено ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (із змінами та доповненнями) (далі - Закон N 481), Положенням про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1999 року N 500 (далі - Положення N 500), та Тимчасовим порядком видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року N 493 (далі - Тимчасовий порядок N 493).

Відповідно до положень ст. 15 Закону N 481 ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них. У заяві на видачу ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами зазначається адреса місця торгівлі.

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єктом господарювання зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них.

Згідно з Положенням N 500 та Тимчасовим порядком N 493 у ліцензіях на оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами вказується, зокрема, для юридичних осіб - найменування та місцезнаходження, для фізичних осіб - прізвище , ім’я, по батькові та місце проживання.

У разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін (ст. 15 Закону N 481).

Щодо внесення змін до реєстраційних посвідчень РРО

Правові засади застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон N 265).

Відповідальність за порушення вимог Закону N 265 встановлено розділом V цього Закону.

Згідно із Законом N 265 розроблено Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 р. N 417, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19.09.2013 р. за N 1616/24148 (далі - Порядок).

Відповідно до Порядку для реєстрації РРО суб’єкт господарювання подає до органу ДФС заяву встановленої форми та документи, у тому числі копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО. Після проведення реєстрації РРО контролюючий орган надає суб’єкту господарювання реєстраційне посвідчення РРО, що засвідчує реєстрацію РРО в органі ДФС. У реєстраційному посвідченні (на підставі поданих суб’єктом господарювання документів на господарську одиницю) вказується інформація про господарську одиницю, для якої призначений РРО. Зокрема вказується адреса господарської одиниці. РРО може застосовуватись тільки в тій господарській одиниці, яка зазначена в реєстраційному посвідченні.

У разі зміни даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні, суб’єкт господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до органу ДФС за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з позначкою "Перереєстрація" із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

Таким чином, якщо на виконання Закону органами виконавчої влади чи місцевого самоврядування прийнято рішення про перейменування вулиці чи інших топонімів (географічних назв), внаслідок чого змінюється адреса господарської одиниці, власник, орендар, користувач відповідного приміщення має привести свої установчі документи, документи на господарську одиницю та інші документи у відповідність до Закону.

https://buhgalter911.com/uk....79.html
 
Форум » Касові апарати » Законодавство по РРО » КОНСУЛЬТАЦІЯ від 25.07.2017 р. № 1352/6/99-99-12-01-01-15/І (Про оформлення ліцензій та реєстраційних посвідчень РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet