Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 25.04.2024, 21:38
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Депутати пропонують розширити використання (касових апаратів і облікових книг)
Депутати пропонують розширити використання
adminДата: Понеділок, 02.10.2017, 23:23 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Депутати пропонують розширити використання касових апаратів і облікових книг


Близько 65% ФОП-ів фактично не ведуть власного малого бізнесу, а використовуються як внутрішній офшор власниками бізнесу

Депутати коаліційної фракції БПП запропонували усунути можливості великому бізнесу користуватися пільгами спрощеної системи оподаткування, розширивши практику використання касових апаратів і підвищивши вимоги до ведення облікових книг. Відповідний законопроект правок до Податкового кодексу (№7142) зареєстрували у Верховній Раді і опублікували в четвер, 28 вересня.

«За оцінками експертів, на кінець 2016 року з усіх зареєстрованих в Україні ФОП-ів близько 65% фактично не ведуть власного малого бізнесу, а просто використовуються як внутрішній офшор реальними власниками бізнесу», - зазначають автори документів, серед яких Микола Фролов, Геннадій Чекіта, Руслан Демчак та Андрій Шинькович (всі - БПП) і Василь Гуляєв («Відродження»).

Вони зазначають, що мета законопроекту - вивести з тіні частину великого бізнесу, який використовує своїх працівників - фізичних осіб підприємців для «оптимізації» податків, зберігши незмінним поточний рівень оподаткування «спрощенки» та інші основні умови цього режиму. Особливу небезпеку, на їхню думку, являє тіньова торгівля ліками.

Автори закону вважають, що найбільш ефективним методом детінізації таких підприємств буде розширення використання касових апаратів. Таким чином, податківці будуть бачити реальний обіг товарів і грошей в підприємствах.

Депутати запропонували зробити обов'язковим використання касових апаратів під час дистанційної торгівлі і для тих, хто торгує в приміщеннях великої площі (від 100-150 кв. м). Також касові апарати, згідно із законопроектом, повинні будуть мати ті групи ФОП, які використовувалися з метою легалізації тіньового обігу побутової техніки, ліків та підакцизних товарів.

Крім того автори законопроекту ініціювали посилення вимог до ведення облікових книг, залишаючи спрощену форму їх ведення тільки тим ФОП, які не зобов'язані мати касові апарати. Серед інших пропозицій - зобов'язання продавця вказувати в податковій накладній покупця, якщо той не є платником ПДВ, щоб була можливість контролювати оплату податку і простежити рух товарів.

За порушення норм щодо касових апаратів або книг обліку депутати пропонують підвищити відповідальність без прив'язки до вартості товару.

На думку авторів законопроекту, його прийняття дозволить збільшити доходи бюджетів до 100 млрд грн і підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. грн. «Контрабанда та ввезення окремих видів товарів «для особистого використання» стане економічно невигідною, оскільки продати її за чорну готівку стане неможливо», - вважають депутати.

https://zaxid.net/deputat....1437606
 
Форум » Касові апарати » Різне » Депутати пропонують розширити використання (касових апаратів і облікових книг)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet