Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Середа, 15.05.2024, 12:28
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Впровадження касових апаратів може стати в нагоді споживачам
Впровадження касових апаратів може стати в нагоді споживачам
adminДата: Вівторок, 02.11.2010, 20:54 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Податковий кодекс: „за” і „проти”. Впровадження касових апаратів може стати в нагоді споживачам, які придбають неякісний товар

Так вважають у Волинському обласному управлінні у справах захисту прав споживачів. Позицію громадськості та малого бізнесу у цьому питанні обговорили та врахували під час засідання „круглого столу” при ДПА в області.

Яку користь матимуть звичайні громадяни від того, що на ринку їм обов’язково вручатимуть касовий чек? За коментарем щодо Розділу 14 проекту Податкового кодексу України в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій на ринках ми звернулися до представників підприємництва та служби, що дбає про права споживачів.

На думку підприємця-аудитора Юрія Довгуна, до запровадження касових апаратів на ринках треба підходити виважено.
„Якщо подивитися на норму проекту Податкового кодексу щодо застосування касових апаратів не з економічної точки зору, а з соціальної, то рано чи пізно, але ми прийдемо до використання реєстраторів розрахункових операцій повсюдно, - вважає Юрій Довгун. - Але зараз до запровадження РРО на ринках, як це передбачає проект Податкового кодексу, треба підходити зважено, бо підприємці -„спрощенці” є такі, котрі виживають, торгуючи не маючи постійного місця , але ж є й ті, хто має сучасні магазини, кафе, ресторани і теж підпадають під категорію „ринок”. Як вихід із цієї ситуації пропоную дозволити не застосовувати касовий апарат тим, хто справді виживає та ввести поняття площі, наприклад передбачити, що для тих, хто торгує на площі менше 12 кв. метрів, касовий апарат не застосовувати.”

У податковій службі області наводять власні аргументи щодо новацій проекту Податкового кодексу, оскільки підрозділи податкового контролю щоденно мають справу із чималою кількістю схем, за допомогою яких через підприємців -”спрощенців” приховуються прибутки. Сумлінні платники податків та громадяни від таких новацій Податкового кодексу не потерпатимуть – кажуть у ДПА в області.

А підприємець-аудитор Юрій Довгун додає: „ Щоб уникнути зловживань, то проектом Податкового кодексу треба унеможливити включення у витрати суб’єктів господарювання, які перебувають на загальній системі оподаткування, вартості товарів (послуг), отриманих від „спрощенців”, які працюють без касового апараті. Витрати, які здійснені за готівку, але без касового чека, не повинні включатися у валові витрати підприємства.”

Начальник Волинського обласного управління у справах захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков каже, що Податковий кодекс повинен і може захистити споживачів.

„З одного боку ми не є прибічниками масового використання касових апаратів . – коментує Геннадій Кожевніков. - Але в законі „Про захист прав споживачів” є розбіжності. Зокрема, цей закон передбачає, що споживачеві, який придбав товар, має бути виданий певний документ. Підприємці -„спрощенці”, які торгують на ринках без РРО, такий документ видати не можуть. Тому доцільно було передбачити, що споживач вправі вимагати під час придбання будь-якого товару, робіт, послуг чи то касовий, чи то товарний чек, виписаний вручну.”

А щоб йти в ногу з часом, стверджує Геннадій Кожевніков, підприємці зможуть використовувати портативні касові апарати - легкі та зрозумілі в обслуговуванні. „Придбавши неякісну річ, кожна людина матиме можливість звернутись за захистом своїх інтересів і пред’явити документ-касовий чек, який неможливо підробити, ”- стверджують у Волинському обласному управлінні у справах захисту прав споживачів.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

 
Форум » Касові апарати » Різне » Впровадження касових апаратів може стати в нагоді споживачам
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet