Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Понеділок, 29.04.2024, 10:07
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Застосування РРО – світова цивілізована практика – експерт
Застосування РРО – світова цивілізована практика – експерт
adminДата: Неділя, 01.11.2020, 16:59 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Застосування РРО – світова цивілізована практика – експерт

Політичний консультант Юлія Пілецька, коментуючи законодавчі ініціативи стосовно звуження застосування касових апаратів, заявила, що застосування РРО є світовою цивілізованою практикою. Про це вона написала у своє блозі на одному ізінформаційних видань.

За словами Пілецької, декілька народних депутатів пропонують відновити практику, коли частині ФОПів дозволено не користуватись касовими апаратами та не видавати фіскальні чеки покупцям більшості товарів, зокрема й лікарських засобів. Серед останніх таких законопроектів – №3853-1 і №3853-2.

Експертка зазначила, що ці два документи можуть знову в історії незалежної України створити прецедент, коли велика частина ринку заховається у тінь.

Вона пояснює, що парламентарі пропонують також внести зміни до закону 129-ІХ та вилучити з нього усі положення щодо фіскалізації певних ризикових груп товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Резюмувала свої слова тим, що за офіційною інформацією ДПС – і самі українські ФОПи не мають нічого проти прозорості у своїй роботі. Так, станом на 1 жовтня цього року, згідно з базами даних, в Україні зареєстровано 312,5 тис. РРО.

І це на 17 тис., або на 5% більше, ніж на 1 жовтня минулого року. Тож, якщо стали на правильний шлях, варто прямувати ним й надалі.

Разом з цим, 29 жовтня відбувся брифінг ГС Аптечна професійна асоціація України, де директор асоціації Володимир Руденко заявив, що невідомо до яких наслідків призведе нівелювання законопроектів №128-IX та №129-IX.

— Навіть часткова відміна фіскалізації для аптечної галузі призведе до того, що людям під двері кур’єри масово привозитимуть ліки сумнівної якості. А це — пряма загроза людському життю. І знайти винного без наявності чека, в разі якоїсь біди, буде практично неможливо, — додав Руденко.

Костянтин Холявчук додав, що у разі ухвалення законопроектів збільшується ризик, що пацієнти отримуватимуть товар гіршої якості та не зможуть потім довести свою правоту, оскільки не отримуватимуть фіскального чека. За його словами, найбільше у цій ситуації варто опікуватись правами споживачів.

Раніше Факти ICTV писали, як отримати компенсацію за неякісні продукти. У неприємну ситуацію потрапив житель Києва, який купив в одному зі столичних супермаркетів цукерки з хробаками. А житель Одеси знайшов у десерті цвіль, хоча на коробці була вказана начебто свіжа дата.

https://u.to/k2sWGg
 
Форум » Касові апарати » Різне » Застосування РРО – світова цивілізована практика – експерт
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet