Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Понеділок, 29.04.2024, 17:45
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Тест-драйв ПРРО, или Комфортно, пока не заглючит
Тест-драйв ПРРО, или Комфортно, пока не заглючит
adminДата: Понеділок, 19.10.2020, 19:36 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Александра Томашевская: Тест-драйв ПРРО, или Комфортно, пока не заглючит

Пилотный проект Государственной налоговой службы – внедрение программных РРО – с 1 августа переведен в рабочий режим.

Предприниматели и предприятия розничной торговли, общественного питания и предоставления услуг могут теперь воспользоваться программой, которую бесплатно распространяет налоговая. Это – Программный регистратор расчетных операций, или ПРРО. По идее, решение от ГНС бьет фискальные чеки не хуже стационарных устройств, пересылает их по sms, в Viber или на е-мейл клиента. Буквально через несколько дней после запуска налоговики отчитались о сотнях тысяч чеков, которые выбили программные РРО. Но все ли в ПРРО отлажено и безоблачно? Нет.

С чего начинается работа с ПРРО?

Программный РРО от ГНС тестировал предприниматель, владелец небольшого придомового кафе-пиццерии, который согласился быть жертвой инноваций и на личном опыте проверить работу ПРРО.

Перше, що ми зробили, подали заяву за формою 20-ОПП для реєстрації торгової точки за адресою кафе. Тому що фіскальні чеки повинні вибивати адресу торгової точки, а не домашня адреса підприємця. Форма подається онлайн через кабінет платника податків, її потрібно підписати ЕЦП підприємця. Електронний ключ можна згенерувати на сайті АЦСК ПриватБанку. Обробка заяви займає добу. Після того, як податкові органи підтвердили взяття на облік торгової точки, ми подали нову заяву - про реєстрацію програмного РРО. Теж онлайн.

Реєстрація прро була підтверджена через два дні. Далі потрібно було завантажити програму з сайту податкової. Ту саму програму, яка і є касовим апаратом. Програму можна встановити на різних пристроях - смартфоні, ноутбуці, планшеті. Але запрограмувати прро можна тільки на одному пристрої. Тобто це - не веб-версія. Тому номенклатура, введена на планшеті, в ноутбуці не відображається. Хоча зміну відкрити і закрити можна на іншому пристрої.

Ми додали в програмі касу нашого кафе і ввели 80 одиниць номенклатури товарів: піца, вода, кава і т. Д. Цікаво, що прро зчитує штрих-код товару. Тому можна програмувати РРО як по штрих-кодами, так і продавати, скануючи код товару.

Особливості технічної підтримки від ДПС

Перший день пройшов без сучка і задирки. Зміна була відкрита, все чеки відмінно пробивалися, зберігалися, закрили зміну теж без проблем. Але на наступний день, в п'ятницю, о 21-00, зміна не закривалася, додаток видавало помилку. Телефони відділу підтримки податкової інспекції не відповідали, їх робочий день закінчився. Виявляється, служба підтримки не цілодобова. Виходить, збій в роботі прро зафіксувати не можна. У вихідні точка працювала, але прро не пускав користувача, видавав технічну помилку.

Якщо користувач стаціонарного РРО стикається з такою ситуацією, він звертається в сервісний центр, який доступний 24 години на добу. На жаль, податкові органи такого обслуговування користувачів прро не забезпечують.

Регламентів коректного виходу з такої ситуації немає. І у клієнта є неабиякий ризик отримати штраф в сумі 10% коштів, які виявилися не проведені по програмному РРО.

Згодом співробітники «гарячої лінії» податкової по прро порадили написати лист у вільній формі і вказати, що сервіс не працював з технічних причин. Але чи захистить це нашого клієнта від штрафу в перспективі, складно сказати.

Інші «баги» і загальне враження

Одна з технічних помилок, з якими ми стикалися, полягала в тому, що на планшеті не закривалася зміна, відповідно, фіскальний звіт не йшов на сервер ДПС. Добре, що вдалося це зробити на іншому пристрої. Колеги - користувачі прро скаржилися, що іноді злітає запрограмована номенклатура. Ми не тестували інтеграцію з іншими програмами, такими як «Вчасно.Каса» і «Чекбокс». В принципі, базовий функціонал прро і так забезпечує все необхідне.

В цілому, незважаючи на деякі неприємності, прро - приємний в користуванні. Думаю, він цілком може виступити технічним рішенням для фіскалізації операцій в салонах краси, невеликих кафе, магазинчиках, інших сфер послуг. Але для великого магазину все-таки краще купувати стаціонарний РРО, щоб обслуговувати покупців швидко. А ще непогано, якби з підприємців хоча б тимчасово зняли штрафи за помилки, які відбуваються через технічні проблеми з прро.

Олександра Томашевська

Джерело: "Деньги"

https://dengi.ua/blog....lyuchit
 
Форум » Касові апарати » Різне » Тест-драйв ПРРО, или Комфортно, пока не заглючит
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet