Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 16.05.2024, 22:22
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів (про кешбек і РРО)
В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів
adminДата: Неділя, 27.10.2019, 08:14 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів про кешбек і РРО


Депутат від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна прокоментувала ситуацію з одним із авторів законопроектів про РРО і кешбеки Роксоланою Підласою, яку звинуватили у лобізмі.

Южаніна зокрема наголосила, що у 2018 році Підласа отримувала доходи і як підприємець, і як радник міністра економічного розвитку і торгівлі України. Про це нардеп написала в Facebook.

"Фактично в 2018 році пані Підласа сиділа на двох стільцях, будучи і ФОПОм, і працівником міністерства. Це не заборонено. Працівників патронатних служб, до яких належать радники міністрів, вивели з-під дії Закону України "Про державну службу" ще в 2016 році. Тобто всі обмеження, які поширюються на державних службовців, в тому числі зайняття підприємницькою діяльністю, таких працівників не стосуються", - пише депутатка.

За словами Южаніної, запитання викликає моральний бік справи.

"Одне з них — щодо цікавого зв'язку між роботою на користь розробників ПЗ для касових апаратів і законотворчою діяльністю народної депутатки. Інше: як можна було, попри цей факт, декларувати намір щодо подолання схеми, учасником якої була сама.

Не долати, оскільки обидва закони спрямовані не на руйнування подібних схем, а на усунення зі шляху великого бізнесу дрібних підприємців за допомогою фіскалізації останніх, а саме декларувати намір", - підкреслила Южаніна .

Ніна Южаніна22
октября в 06:17
 

· Звернула увагу на допис Borislav Bereza про дивний збіг обставин, за яким одна з ідейних натхненниць та авторів законопроектів про РРО і кешбеки Roksolana Pidlasa в минулому отримувала кошти від структури, яка займається розробкою програмного забезпечення для касових апаратів.

Сама пані Підласа, створюючи нещодавно міжфракційне депутатське об’єднання «За ФОПів», зауважила, що в минулому була ФОПом.

Водночас на сайті Верховної Ради України міститься така інформація про попереднє місце роботи пані Підласої: «радник міністра, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України».

Зважаючи на досить юний вік «реформаторки», навряд чи вона встигла багато де попрацювати. Тож я спробувала розібратися в достовірності цих суперечливих даних. Для себе розібратися і з вами поділитися.

Дійсно, судячи з декларації пані Підласої, у 2018 році вона отримувала доходи і як підприємець, і як радник міністра економічного розвитку і торгівлі України. На сайті ж МЕРТу зазначено, що радником міністра вона була призначена в грудні 2017 року.

Якою ж підприємницькою діяльністью паралельно займалася ця особа? З урахуванням її функцій у МЕРТі — висвітлення позиції міністерства при спілкуванні з представниками ЗМІ та на публічних заходах — здогадатися не складно.

За КВЕДом 63 це «Надання інформаційних послуг», дозволене тільки для платників єдиного податку третьої групи.

Але річ не у виді діяльності. Фактично в 2018 році пані Підласа сиділа на двох стільцях, будучи і ФОПОм, і працівником міністерства.

Це не заборонено. Працівників патронатних служб, до яких належать радники міністрів, вивели з-під дії Закону України «Про державну службу» ще в 2016 році. Тобто всі обмеження, які поширюються на державних службовців, в тому числі зайняття підприємницькою діяльністю, таких працівників не стосуються.

А от моральний бік справи викликає запитання. Одне з них — щодо цікавого зв’язку між роботою на користь розробників ПЗ для касових апаратів і законотворчою діяльністю народної депутатки — уже озвучив мій колега Борислав Береза.

Інше: як можна було, попри цей факт, декларувати намір щодо подолання схеми, учасником якої була сама?

Не долати, оскільки обидва закони спрямовані не на руйнування подібних схем, а на усунення зі шляху великого бізнесу дрібних підприємців за допомогою фіскалізації останніх, а саме декларувати намір!

А що, так можна було? — спитаєте ви і будете цілком праві.

Брати гроші зі структури, яка розробляє РРО, хай навіть брати гроші в минулому — це конфлікт інтересів. А взагалі влада почала шукати сплату податків не з того кінця — краще зробити все можливе, щоб великі платники податків не залишали країну, а наближені до влади олігархи не отримували пільг.

Інакше важко зрозуміти, що не так зробила Підласа.

Раніше депутат Борислав Береза повідомив, що авторка законопроектів про РРО і кешбеки, депутат "Слуги народу" Роксолана Підласа отримувала гроші від розробників програмного забезпечення.

https://u.to/046bFg
 
Форум » Касові апарати » Різне » В ЄС прокоментували ситуацію з автором законопроектів (про кешбек і РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet