Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 28.03.2024, 11:55
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Каса в смартфоні: як депутати пропонують змінити (правила роботи з РРО)
Каса в смартфоні: як депутати пропонують змінити
adminДата: Четвер, 05.09.2019, 19:47 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Каса в смартфоні: як депутати пропонують змінити правила роботи з РРО


У парламенті зареєстрований законопроект про використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) і спрощення їх реєстрації.

Напередодні 1 вересня депутатам роздали відразу два законопроекти, покликані кардинально змінити правила застосування касових апаратів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Першим (№1053) пропонується змінити закон про РРО, скасувавши обов’язкове використання підприємцями традиційних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) – касових апаратів. А також істотно спростити процедуру їх реєстрації.

Другий законопроект (№1073) вводить в Податковий кодекс заходи, що стимулюють громадян виявляти порушення касової дисципліни – так званий “законопроект про кешбек”.

Експерти Економічної експертної платформи вже висловили свою підтримку більшості норм, викладених в цих проектах. На їхню думку, перехід до використання РРО третього покоління і стимулювання покупців отримувати фіскальний чек дозволить зменшити розмір тіньової економіки і поліпшити конкурентні умови ведення бізнесу.

Заміна РРО

Впровадження програмних РРО дозволить перетворити в касовий апарат звичайний смартфон, планшет або комп’ютер. Зрозуміло, без можливості власника втручатися в роботу фіскальних програм, які, як і звичайні РРО, передаватимуть дані в режимі онлайн на сервери Державної податкової служби (ДПС – так тепер називається український фіскальний орган).

Якщо зв’язок між сервером і продавцем пропаде, система зможе працювати офлайн і зберігати інформацію протягом 36 годин. Спеціальне ПО формуватиме електронні чеки, привласнюючи їм фіскальні номери зі спеціального резерву. А як тільки зв’язок відновиться, відправить всі збережені дані в ДПС.

Процедуру реєстрації РРО планується спростити: її пропонують проводити через електронний кабінет без подання реєстраційних документів. А самі чеки в альтернативних РРО пропонується замінити на QR-коди. Покупець зможе просканувати і зберегти QR-код, щоб в будь-який момент знайти і переглянути фіскальний касовий чек в електронному кабінеті. Законопроект фіксує право всіх ФОП торгувати без касових апаратів.

Нове покарання

Одночасно будуть посилені штрафи за виявлені порушення. Так, замість горезвісного штрафу в 1 грн за «перший раз» порушника каратимуть відразу на 150% вартості товару або послуги, проданих без фіскального чека, але не менше ніж на 50 неоподатковуваних мінімумів, тобто 850 грн.

За повторне порушення протягом року – відразу 250% штрафу. Причому якщо покарання сталося за скаргою споживача, яка підтвердилася, то держава виплатить йому заохочення в сумі 100% купленого товару або послуги (якщо покупка дорожче 100 грн).



Історія питання

Нагадаємо, робота по впровадженню альтернативних РРО ведеться вже майже рік. У вересні 2018 року тоді ще ДФС запустила в тестовому режимі інформаційну систему E-Receipt – електронний чек. У березні 2019 го Мінфін затвердив вісім експериментальних програм для заміни касових апаратів (програмно-технічних комплексів), що беруть участь в експерименті.

Крім державного E-Receipt, в реєстрі РРО зафіксовано ще сім проектів приватних компаній:
  • Комплекс обробки фіскальної інформації ІКС ПРРО від ТОВ “ІКС-Техно”
  • Реєстр розрахункових операцій спеціализований (СРРО) від ТОВ “Платисервіс”
  • Програмний комплекс Вебкаса (Webkassa) від ТОВ “КТД-Освіта”
  • Фіскальный сервер iNNOVATE! від ТОВ “Систем продакшн”
  • Смарт КАСА від ТОВ “Вчасно сервіс”
  • Easy  SI від ТОВ “Ізі софт”
  • Укртримекс РРО від ТОВ “Укртримекс”


У шести проектах фіскальні функції реалізовані за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів (в одному з проектів реалізована технологія MobileID). Ще в двох інших – «модифікована» технологія НБУ.

Ці системи більше двох сотень підприємств-учасників експерименту, який закінчиться 31 грудня 2019 року, застосовують в інтернет-торгівлі, ресторанах, при купівлі-продажу валюти, в торгівлі через автомати, перевезеннях пасажирів і ін.

Як пояснив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна глава ДПС Сергій Верланов, зараз такі чеки реальних компаній не фіскалізіруются, оскільки це поки незаконно. Але прийняття нового закону може їх легалізувати ще до кінця експерименту, за підсумками якого відберуть моделі, які підходять для промислової експлуатації.

https://rau.ua/novyni/kassa-smartfon-rro/
Прикріплення: 0228099.jpg (148.0 Kb)
 
Форум » Касові апарати » Різне » Каса в смартфоні: як депутати пропонують змінити (правила роботи з РРО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet