Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Четвер, 25.04.2024, 03:57
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Митниця і синдром євробляхера
Митниця і синдром євробляхера
adminДата: Вівторок, 07.08.2018, 13:55 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Митниця і синдром євробляхера

Вдаримо по маленькому українцю, для якого імпорт стане дорожче?

Нова зрада. Виявляється, у нас на митниці крадуть. Ми то не знали, а тут німці виявили. Кажуть, більше 4 млрд євро щорічно. Оце сюрприз. То ж бо ми не знали. І тут же кажуть, не потрібен МВФ, треба просто корупцію на митниці побороти. І буде щастя. А то злий МВФ на середній клас нападе (де? як?), а треба на митницю йти і там гроші добувати.

Але от біда. Як тільки стануть затискати митницю, знову ж скажуть, що середній клас затискають. Тому що ці 4 млрд євро крадуть не міфічні персонажі. Це багато людей. І як тільки ви почнете по-справжньому боротися з корупцією на митниці, то відразу підуть протести. Причому справжнісінького середнього класу. СБУшники, митники ж виходити не будуть. Але відразу вийдуть їх друзі та родичі. Якраз той самий середній клас. Так, найбільша сума завжди консолідується нагорі.

Головний митник завжди заробляє більше, ніж середній контрабандист. Але біда в тому, що контрабандистів тисячі. Сотні тисяч учасників. Які всі разом заробляють набагато більше, ніж навіть головний корупціонер на митниці.

Два основних способи вкрасти – це сірий імпорт і завезення лабутенів за ціною калош. І в першому і другому випадку заробляють не міфічні чиновники. Вони просто допомагають. Допомагають бізнесу, тому самому середньому класу, обманювати державу. Тобто обманювати платників податків. І в тому і в іншому випадку завдання держави просто змусити платити за ставками при імпорті.

Якщо у вас буде облік продажу, то сірий імпорт стане неможливим

Ви уявляєте, що почнеться, коли будуть це робити? Якщо будуть робити по-справжньому, звичайно. Як, до речі, прописано в меморандумі з МВФ. Скільки зради буде заявлено тоді?

Рішення проблеми сірого імпорту – це чеки. Ті самі касові апарати. Тепер це називається словом «фіскалізація». Тому що ви може скільки завгодно завозити сюди продукцію, але вам треба не завезти, а продати. І ось якщо у вас буде облік продажу, то сірий імпорт стане неможливим.

А що завжди траплялося, коли у нас намагалися ввести касові апарати? Правильно, масові протести середнього класу. Який всіляко опирався новим заходам і який всі звикли захищати. І який не можна ображати. Звичайно, ці люди протестують. Тому що боротьба з контрабандою б'є по їх доходах. Тому що якщо вони будуть чесно платити мита, то або їх обсяг продажів впаде, або їм доведеться зменшити свою маржу. А найімовірніше і те і інше. Так чи інакше, для них це прямі збитки. Або недоотриманий прибуток. І що, ми позбавимо їх дітей заслуженого свята? Заберемо у них місце, літній відпочинок, новий автомобіль? Чи вдаримо по маленькому українцю, для якого імпорт стане дорожче? Адже це майже геноцид.

Лабутени за ціною калош – це ж теж масове явище. Коли Марушевська в Одесі прикрутила цю лавочку, а її досить легко прикрутити, каравани машин просто пішли розмитнюватися в київську митницю. А в Одесі зменшився потік. Хоча туди відразу переорієнтувалися всі, хто працює по-білому. Але їх виявилося в рази менше. Менше ніж тих, хто свідомо робить вибір і грає по-сірому. І це ж теж не чиновники змушують занижувати вартість продукції. Вони охоче в цьому допомагають. Але допомагають не міфічним ворогам, а тому самому середньому класу. Вітчизняним підприємцям. Які просто не хочуть ділитися своїми прибутками з бюджетом, адже звідти «все одно розкрадуть». І які також переживають за маленького українця, адже їм доведеться піднімати ціну на свою продукцію, якщо їх змусять повністю платити податки.

І що робити зі зрадою тепер? Боротися? Проводити реформу митниці, як до речі прописано в меморандумі з МВФ? Чи «поки Ахметов не сидить»? Поки до влади не прийдуть кристально чесні люди, які за 5 тисяч гривень не будуть красти і помилятися, не будемо чіпати наш улюблений середній клас? Але ось біда, як же вони прийдуть, коли суспільство «в долі»? Ці ж чесні повинні все чесно сказати, вказати на слабкі місця. Сказати, що поки ми не будемо платити податки, пенсіонери залишаться бідними. І вони повинні сказати не тільки «трансфертне ціноутворення» (Ахметов же не додумався сперечатися з цим), але і контрабанда, чеки, вакханалія ФОПів.

Проголосують за таких людей? Та ніколи в житті. Адже всі в долі. І вважають за краще красти стільки, скільки пощастило. І прагнуть вкрасти ще більше. Чому ви думаєте всі впевнені, що у владу йдуть тільки ті, хто хоче красти, а значить їм не належитть давати великі зарплати? Просто тому, що ці люди, які впевнені, самі б прийшли і почали красти. Адже так прийнято. І легко голосують саме за злодіїв і корупціонерів, які звичайно ж самі будуть красти, зокрема й на митниці, але не посягатимуть на святе право красти самого виборця.

Це можна вже сміливо називати «синдромом євробляхера». Коли кожен краде скільки зможе. У своїй сфері. І готовий порвати всіх за своє право красти.

https://nv.ua/ukr....87.html
 
Форум » Касові апарати » Різне » Митниця і синдром євробляхера
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet