Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 20.04.2024, 01:27
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » 3,6 млн грн штрафів накладено на продавців складної техніки (з початку року - ДФС)
3,6 млн грн штрафів накладено на продавців складної техніки
adminДата: Субота, 07.04.2018, 17:48 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
3,6 млн грн штрафів накладено на продавців складної техніки з початку року - ДФС

За перші три місяці 2018 року співробітники податкових інспекцій провели 809 перевірок суб'єктів господарювання, які торгують технічно складною побутовою технікою, що на 57% більше, ніж за весь минулий рік.

Про це повідомив в.о. начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями департаменту аудиту ДФС України Станіслав Кубрін під час круглого столу «Безконтрольна реалізація товарів в Україні на прикладі продажу смартфонів в онлайн-магазинах», який відбувся у вівторок у Києві.

«З травня по грудень минулого року ми провели 459 перевірок суб'єктів господарювання, які продають технічно складну побутову техніку, до якої, зокрема, належать комп'ютери і мобільні телефони. В результаті в 2017 році було нараховано 2,2 млн грн штрафних санкцій. Цього року ми активізували роботу. І за перший квартал 2018 року вже було проведено 809 перевірок суб'єктів господарювання, яким за порушення правил торгівлі було нараховано 3,6 млн штрафних санкцій», - повідомив Станіслав Кубрін.

За його словами, в Україні зараз діє недосконале законодавство, яке передбачає копійчані штрафи за порушення правил торгівлі товарами, що підлягають фіскалізації. А саме, за роботу без касових апаратів при першій перевірці накладається штраф в 1 грн.

«Яка основна проблема, чому продавці техніки не використовують касові апарати? Низькі штрафи. Якщо підприємця вперше зловили на такому порушенні, податковий інспектор має право виставити йому штраф в розмірі однієї гривні. Тому продавці сміються інспекторам в обличчя. Кажуть: «На тобі п'ять гривень і йди звідси». А коли ми приходимо повторно до цього ФОП на перевірку, щоб виставити йому штраф у розмірі 100% продаваної без касового апарату техніки, його вже на тому торговому місці немає. Замість нього там сидить інший ФОП і продає ту саму техніку, і теж без касового апарату. Хочемо припинити ці зловживання - потрібно піднімати розмір штрафів», - наголошує Станіслав Кубрін.

В.о. начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями департаменту аудиту ДФС України розповідає, що минулого року їхніми регіональними підрозділами було перевірено і оштрафовано низку найбільших українських інтернет-магазинів. Зокрема allo.ua, rozetka.com.ua, citrus.ua, f.ua, stylus.ua, telemart.ua, all-service.com.ua і інші. В результаті перевірок було виявлено низку порушень правил торгівлі і нараховано близько 400 тис. грн. штрафів.

Крім того, за словами Станіслава Кубріна, ДФС активно реагують на скарги громадських організацій та журналістів, які стикаються з несумлінними продавцями технічно складної побутової техніки. Одна з останніх подібних скарг надійшла на порушення в інтернет-магазинах Deshevshe.net.ua і «Мобиллак».

«До нас надійшов запит журналіста, який зіткнувся з тим, що ці інтернет-магазини не видали йому фіскальні чеки. Ми почали шукати цих порушників і з'ясували, що таких суб'єктів господарювання не існує. Вони ніде не зареєстровані, у них немає юридичної адреси і будь-яких даних про їхнє місцезнаходження. Фактично Deshevshe.net.ua і «Мобиллак» - це тільки сайти. Ми навіть не знаємо, які суб'єкти господарювання за ними стоять. Поки ми не можемо ідентифікувати цих продавців, але ми продовжуємо їх шукати. Ми контролювали і контролюватимемо дотримання правил торгівлі в Україні», - резюмував Станіслав Кубрін.

Заступник голови правління Спілки споживачів України Олег Цільвік під час круглого столу представив результати моніторингу, згідно якого 13 з 20 українських інтернет-магазинів не дотримуються чинного законодавства під час реалізації технічно складних побутових товарів з обов’язковим фіскальним чеком.

Олег Цильвік констатував масові порушення законодавства про захист прав споживачів у частині видачі касових чеків, у частині наявності супровідних документів, виконання Законів «Про захист споживачів» і «Про електронну комерцію». За його словами, найбільш поширеним (65% випадків) порушенням під час моніторингу була відсутність касового чека при продажі складної техніки з гарантійним талоном.

http://ua.interfax.com.ua/news/political/496745.html
 
Форум » Касові апарати » Різне » 3,6 млн грн штрафів накладено на продавців складної техніки (з початку року - ДФС)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet