Рожнятів сервіс

Продаж і сервісне обслуговування касових апаратів, електронних ваг,
супутникове телебачення, ремонт телерадіоапаратури. м.Рожнятів,площа Єдності буд.6 тел.096-8253344

Субота, 20.04.2024, 18:05
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Касові апарати » Різне » Як уряд змінить правила реєстрації касових апаратів
Як уряд змінить правила реєстрації касових апаратів
adminДата: Середа, 03.01.2018, 18:59 | Повідомлення # 1
Ранг 10
Група: Администраторы
Повідомлень: 2045
Статус: Offline
Як уряд змінить правила реєстрації касових апаратів


Напередодні новорічних свят Кабмін і Державна фіскальна служба стали з особливою запеклістю боротися з неврахованої готівкою. Найрізноманітнішими методами: від перевірки закладів, де проводяться новорічні корпоративи до вдосконалення законодавчої бази щодо застосування касових апаратів.

Тим часом триває активна робота над спрощенням законодавства з реєстрації РРО.

Це стосується як спрощення процедур, пов'язаних з касовими апаратами, так і інших важливих питань: паперових копій десятків нікому не потрібних документів на фанерних «куточках споживача» (крім самих перевіряючих), зареєстрованих паперових «книг скарг» та інших.

Спрощення процедур

Зокрема, передбачається скасувати при реєстрації/перереєстрації РРО документи: договори купівлі самого РРО та оренди приміщення, де буде встановлена ​​каса. Як раніше заявляв учасник робочої групи при Мінфіні з питання застосування РРО Андрій Панасюк, питання спрощення реєстрації касових апаратів передбачається завершити протягом 2-3 місяців.

Йдеться про зміну норм наказу Мінфіну №547, який регулює порядок реєстрації та пломбування апаратів.

Існуюча процедура реєстрації касового апарату складна і складається з восьми кроків. Одним з її елементів є подання органам УКРІНФОРМ договорів купівлі самих РРО та договорів оренди приміщень.

Уявляєте, скільки треба паперів принести, якщо мова йде не про один апарат, а як у нашій компанії, про сотні РРО.

Договір з центром сервісного обслуговування залишається і його треба буде надати в ГФС. Але і тут буде позитивна зміна: в разі, якщо реєструється багато кас, які будуть обслуговуватися за одним договором сервісу, досить буде принести одну копію договору на всю партію, а не на кожен РРО.

У ДФС повинен нарешті заробити електронний кабінет, і документи можна буде подавати в електронному вигляді. Ця можливість передбачена законодавством і зараз, але як майже завжди у держорганів - не реалізована. Старт цього кабінету обіцяють на 1 лютого 2018 року.

На жаль, напевно сказати, що саме вже вирішено, а що ще знаходиться в стадії обговорення, можна буде тільки після того, як будуть підписані зміни до наказу Мінфіну №547.

Що може залишитися

Майже напевно залишиться невирішеною головна проблема - з Книгою обліку розрахункових операцій (КОРО). З усією її безглуздою процедурою підклеюваня роздрукованих фіскальних чеків в зареєстровану в ГФС книгу.

Всі ці чеки відправляються в ГФС і пояснити, навіщо потрібна ця книга і це підклеювання на офіційних зустрічах не може ніхто, якщо не брати до уваги аргументів на кшталт «як би чого не вийшло» і «а що ж ми будемо перевіряти». Ще раз підкреслю - політичної волі, рішучості щось міняти - немає. Є імітація діяльності, при чому навіть імітація - млява.

Майже напевно також залишиться норма з адресою: при зміні назви вулиці або населеного пункту (в ході декомунізації, наприклад, яка триває вже кілька років) всю реєстрацію потрібно буде повторювати заново.

В іншій країні змінили б назву вулиці в держреєстрах і все. Але в Україні бізнес повинен буде, як і раніше, з новою пачкою паперових копій і з оригіналами йти на уклін до чиновника.

Проте, на практиці навіть ці невеликі зміни скоротять витрати підприємств на папір при реєстрації РРО.

Можливо, буде легше з електронним кабінетом. Хоча не можна виключати, що возити паперові документи виявиться простіше. Якщо система не буде зависати і працювати коректно.

На жаль, якогось особливого полегшення роботи, яке відбулося б зі скасуванням підклеюваня чеків в паперові книги, не передбачається. Хіба що, як повідомлялося раніше, вдасться прибрати з відповідного пункту про КОРО слово «щодня». Тобто підклеюють чеки в цю книгу можна буде рідше.

https://uteka.ua/ua....paratov
 
Форум » Касові апарати » Різне » Як уряд змінить правила реєстрації касових апаратів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Cайт ЦСО Шумей М.В. м.Рожнятів

Copyright "Рожнятів сервіс" © 2009 - 2024
Використовуються технології uCoz
radionet